Home Hardware

USB 3.0-sticks met hardwarematige versleuteling

0
126
De Kingston Digital DataTraveler Locker+ G3 flash geheugenstaafjes hebben hardware encryptie. Gegevens op deze snelle usb 3.0-schijfjes zijn overal waar je ze meeneemt sterk beveiligd zonder dat je extra software hoeft te installeren.

Flash drives zijn gemakkelijk overal mee te nemen, maar als je het geheugenstaafje verliest of als het gestolen wordt, kunnen anderen wel aan je persoonlijke gegevens. Je kunt de gegevens op een extern schijfje natuurlijk versleutelen met een softwareprogramma zoals het gratis open source encryptieprogramma TrueCrypt, maar dan moet je die software wel steeds installeren. Dat werkt niet altijd handig.

Een schijf met ingebouwde encryptie kun je altijd en overal gebruiken zonder dat je bijkomende software hoeft te installeren. De nieuwe Kingston DataTraveler Locker+ G3 flash drives zijn daarom uitgerust met een interne encryptiechip die alle gegevens automatisch versleutelt.

Kingston Digital DataTraveler Locker+ G3

Kingston Digital DataTraveler Locker+ G3 (© ; licentie: )

Je beveiligt dit geheugenstaafje door een wachtwoord in te stellen, maar je hoeft daarvoor geen applicatie te installeren. Na tien foutieve pogingen sluit de stick automatisch af en worden alle gegevens die erop staan gewist.

De Kingston DataTraveler Locker+ G3 flash drives (DTLPG3) zijn verkrijgbaar in capaciteiten van 8 tot en met 64GB. Ze zijn compatibel met Windows (vanaf XP SP3) en Mac OS X (vanaf  10.6x), maar deze flash drives kun je niet gebruiken onder Windows RT.

De drives hebben een metalen omhulsel met ingebouwde sleutelhanger. Ze zijn maar 6 x 1,86 x 0,975 cm groot.

De 8GB versie kost €17, voor de 16GB versie betaal je €22 en de 32GB-uitvoering kost €34. De 64GB-versie is nog niet verkrijgbaar. Kingston geeft vijf jaar garantie op de Kingston DataTraveler Locker+ G3 flash drives.

https://www.youtube.com/watch?v=llGCiEQZ9kY

Foto van Kingston
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.