Geen verschil tussen Kerstmis en Pasen bij Aldi België

18
164
Wie zegt dat er vandaag de dag weinig of geen verschil meer is tussen Kerstmis en Pasen heeft het waarschijnlijk over het weer. Wij hebben het hier over de tablet die vanaf de eerste zaterdag na Pasen (6 april 2013) in de Belgische Aldi vestigingen te koop wordt aangeboden. Deze Medion Lifetab MD 99300 (S9714) heb je immers al eerder gezien: hij was ook al te koop kort voor Kerstmis, op 12 december 2012.

Onze preview over deze 10-inch tablet kan je hier nalezen. De technische fiche van de Medion Lifetab MD 99300 (S9714) vind je hier.

Aldi Medion Lifetab MD 99300 (S9714)

Aldi Medion Lifetab MD 99300 (S9714) (© ; licentie: )

Wij schreven toen in de conclusie: “Dit is een volwassen, volwaardig tablet met heel wat extra’s. Nu is 399 euro geen uitzonderlijk lage prijs, maar het zijn precies de vele extra’s die er een interessante aanbieding van maken”.

Onze opinie over dit tablet zelf is intussen niet gewijzigd. Het is nog altijd een interessant toestel, met een schitterend scherm, 32 GB geheugen, Wifi én 3G, USB. Kortom: ook vandaag is het nog altijd een volwaardig tablet met veel extra’s.

Het is wel een beetje vreemd dat het tablet nog steeds geleverd wordt met Android 4.0 Ice Cream Sandwich als besturingssysteem, “met gratis een automatische upgrade naar Android 4.1 Jelly Bean beschikbaar”. Dat was in december ook al zo, intussen is zelfs Android 4.2 al op de markt.

Opnieuw in de rekken vanaf 6 april 2013 bij Aldi België

Opnieuw in de rekken vanaf 6 april 2013 bij Aldi België (© ; licentie: )

De prijs blijft onveranderd 399 euro. In deze bliksemsnel evoluerende materie is dat eerder ongewoon. Terwijl we dit schrijven valt er een aanbieding van Groupon in onze e-brievenbus: een 10,1-inch Samsung Galaxy Tab 2 voor 299,99 euro. Weliswaar met heel wat minder uitrusting aan boord, maar wel 100 euro goedkoper.

Conclusie
Voor net geen 400 euro koop je met Medion Lifetab MD 99300 (S9714) een “all in” tablet. Maar als je voor jezelf kunt uitmaken dat het met wat minder ook kan, zijn er hier en daar betere koopjes te vinden.
Adviesprijs
€ 399
Foto van Aldi België
Website: Aldi België
Categorieën: België, Distributeurs
Naar begin pagina.
Vorig artikelZeer realistische computersimulatie van menselijk gezicht
Volgend artikelNieuw topmodel fotoscanner met geavanceerde software van Canon
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

18 REACTIES

  1. Ik heb mijn tablet al twee maal voor hetzelfde probleem opgestuurd naar Medion. Telkens was het probleem opgelost. Ik vraag me enkel af hoe het kan dat de software zo maar van het tablet verdwijnt? De reset mogelijkheden brachten bij mij geen oplossing.
    Volgende week is mijn garantie periode ten einde. Wat nu als dit zich nogmaals voordoet.
    De laatste maal dat ik het defecte toestel opstuurde, vroeg ik om een vervanging van het toestel door een goedkopere nieuwere versie, maar daar is Medion niet op ingegaan…

  2. Mits een kleine aanpassing ‘hier en daar’, vind ik het wel een aangename tablet om mee te werken. Ik heb wel een vraagje ivm de automatische upgrade naar de Android 4.1 Jelly Bean . Waar kan ik deze terugvinden? Wat moet ik hier voor doen, want echt automatisch gaat ie niet en vind er ook nergens een link naar; niet op het web, niet bij medion en ook niet op het toestel of handleiding.
    Alvast dank voor jullie antwoord.

    • Om je Android-systeem te upgraden ga je naar Instellingen, Over de tablet (helemaal onderaan), Systeemupdates (het eigenlijk menu kan iets verschillen, maar het zit in elk geval in Instellingen en het item met meer informatie over de software die op de tablet draait).

      • Hartelijk dank voor Uw antwoord. Heb het, dank zij Uw raadgevingen, gevonden. Blijkt dat het toestel zichzelf inderdaad al een automatische upgrade gegeven had naar de 4.1 Jelly Bean. Ik heb nog een vraagje: Als ik mij de MEDION® LIFE® P65031 iPad audio dock aankoop, kan ik mijn Lifetab MD 99300 (S9714)dan gelijk docken, of moet ik hier altijd de Aux ingang aansluiten om geluid uit het docking station te krijgen? Bij de spec’s staat enkel dat hij enkel voor de Ipod/Ipad/Iphone een rechtstreeks dock aansluiting heeft.Of vergis ik me?
        Alvast bedankt.

  3. Deze tablet werkt voor mij prima, maar de handleiding die erbij geleverd wordt is iets minder.
    1/ Bij de fotos van het toestel staat o.a. linkerzijde een display-vergrendelingknop. In de inhoudstafel komt dit niet voor. Bedoeling van de knop ?, nergens vermeld.
    2/ Op pagina 21 “Opmerking! U kunt het display horizontaal of verticaal bekijken. Houd het display eenvoudig in de gewenste positie”
    Werkt schijnbaar niet tot men de bovenvermelde display-vergrendelingsknop in de andere positie schuift. Handig voor wie het kan raden. ( als de knop juist staat bij levering is er natuurlijk geen probleem , maar dit was bij mij niet zo. )
    3/ Handleiding voor terroristen ?
    Zowel bij “Wlan activeren” als bij “Bluetooth activeren” staat ‘ schakel deze optie voor … in als u zich in een omgeving bevindt waar deze optie kan interfereren met kritische functies of gevoelige apparaten …’
    De franstalige versie geeft gelukkig aan dat men deze functie dan juist moet desactiveren.
    4/ MicroSD kaart : 64 GB ( ongeveer 59 GB bruikbaar ) is mogelijk als men de kaart eerst als NTFS formateert op een pc, anders krijgt men het bericht ‘unmountable’ op de tablet. De voorgestelde oplossing voor dit nl. ‘ opnieuw proberen ‘ is goed om tijd te verprutsen.

  4. Goedemiddag, Ik heb een extern keyboard van Kensington aangeschaft voor de Medion S9714 tablet. Echter, ik kan o.a. de @key niet gebruiken op het Keyfolio Pro 2 Universal keyboard for 10″ tablets (French keyboard).
    Dit bericht trouwens met mijn notebook getypt, daar de Alt Option toetsen niet werken… Is er ergens een uitleg of beeld waar op staat hoe de toetsen via bluetooth dienen te worden bediend, aub? Gaarne uw hulp aub. Met dank bij voorbaat voor uw hulp. Mvg, Catherine Pluys.

    • ik heb hetzelfde probleem met het extern keyboard van Kensington, kunt u (mevr. Marchand-Pluys) mij zeggen hoe u dit heeft opgelost.
      met dank.

      • Goedemorgen, Emile

        Ik heb een (gratis) app gedownload: External Keyboard Helper Demo, dan werkt het bij mij wel. Enige nadeel is dat je er geregeld (DEMO VERSION) bij tussen krijgt…
        Met vriendelijke groeten.

  5. Goedemorgen, Ik heb de Medion Lifetab S9714 aangeschaft op 11.3.13 bij Aldi. Echter, ik heb een paar vraagjes. Flash wordt helemaal niet ondersteund, daar het productfilmpje voor de Lifetab, die momenteel opnieuw wordt verkocht, niet kan afgespeeld worden, ook niet in Chrome (plug-in niet ondersteund). Accu: deze gaat precies niet zo lang mee als beweerd wordt, nl. zo’n 7u12 min, ipv de 9u in promo… terwijl er niet eens zo veel apps draaien… Bij aanschaf gaf de batterij 52% aan, is dit normaal? Hoe lang dient men idealiter te wachten (%-age ontladen) alvorens op te laden, aub. Graag uw feedback, aub. Met dank bij voorbaat voor uw hulp. Mvg, Catherine Pluys

    • Inderdaad, sinds Android 4.0 ICS is er geen ondersteuning voor Flash meer, en Windows 8 beperkt ook al het gebruik van Flash. Dat is soms vervelend omdat nog heel wat websites Flash gebruiken. Toch kan je nog vrij eenvoudig Flash installeren – ik verwijs je naar de website van tabletsmagazine.nl.
      Wat de accu betreft: vroeger was het zo dat je vooraleer je een GSM, GPS, camera of soortgelijke apparatuur kon gebruiken je deze eerst een dag moest laten opladen. De nieuwere types batterijen zijn tegenwoordig voorgeladen, maar zelden is dat 100% – in jouw geval: 52%. Dat ze niet zo lang meegaan als beweerd in de reclame is van dezelfde orde als het in de reclame opgegeven verbruik van nieuwe wagens. Je zult wel aan die 9 uur kunnen komen hoor, als je de helderheid op minimum zet, het geluid muisstil,…
      In theorie hebben moderne accu’zo goed als geen last meer van het geheugeneffect, dus zou het geen rol mogen spelen hoe vaak en voor hoelang je laadt/ontlaadt. Mijn advies: maak toch liever de sicli zo lang mogelijk, dus als het kan: wacht met laden tot de tablet zichzelf wil uitschakelen en laad dan volledig op.

      • Beste,

        Ik kan verkeerd zijn, maar mijn ervaring om accu’s zolang mogelijk te laten meegaan is net niet te wachten tot het toestel zichzelf uitschakelt. Een batterij “verslijt” niet zozeer door gebruik, maar door ontladen en opnieuw laden. Door steeds de batterij volledig leeg te laten lopen verhoog je het aantal laadcycli en dus verminderd de levensduur van de batterij.

        Mijn advies is steeds een stopcontact te gebruiken als er één voorhanden is, want dan ontlaad je de batterij niet en werk je rechtstreeks vanop stopkontact.
        Dit wil niet zeggen dat je de apparatuur altijd in het stopcontact mag laten zitten, want de batterij constant op stroom houden is ook nefast. Zodra je stopt met werken dien je de lader uit te trekken (of hooguit te wachten tot de batterij ongeveer 100 % geladen is).

        Uiteraard, is geen enkel middel afdoend voor onbeperkte levensduur. Na verloop van tijd geeft elke batterij er de brui aan.

        • Hier moet ik je een beetje tegenspreken, Geert. Het klopt wanneer je schrijft: “Een batterij verslijt niet zozeer door gebruik, maar door ontladen en opnieuw laden”. Maar in de rest van je redenering zit een foutje. Wanneer je bij elk gebruik de laptop aan het net hangt, gaat die dat immers elke keer zien als een laadbeurt, zij het dan eentje van 99,95% naar 100%. De moderne Li-ion batterijen hebben weinig geheugeneffect, maar hier en daar lees ik toch dat het niet helemaal onbestaande is. Vandaag kom je regelmatig al wat oudere laptops tegen (accu’s met Ni-Metaalhydride of ouder) die precies door steeds aan het stopcontact te hangen, een autonomie van nog hooguit 5 minuten hebben, of anders gezegd: enkel en alleen nog op netstroom werken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.