Home Audio / Video

Trio robuuste camera’s in Nikons Coolpix-serie

1
66
Nikon introduceert drie Coolpix-modellen waaronder de Coolpix AW110 die geschikt is voor onderwaterfotografie tot op een diepte van 18 meter.

De Coolpix AW110 is de nieuwste camera ven Nikon voor het robuuste werk. De camera is water-, schok- en stofbestendig. Duikers kunnen de Coolpix AW110 meenemen voor onderwaterfotografie tot een diepte van 18 meter (de maximaal toegestane duikdiepte voor duikers met een Open Waterbrevet). De camera is ook schokbestendig tot een
valhoogte van maximaal 2 meter en vorstbestendig tot minima van -10°C.

Nikon Coolpix AW110

Nikon Coolpix AW110 (© ; licentie: )


De AW110 is uitgerust met een 16 megapixel CMOS sensor en een groothoekobjectief met 5x zoom. Op de achterzijde zit een 3-inch (7,5 cm) OLED-monitor met 614.000 beeldpunten. De camera heeft geïntegreerde wifi-functionaliteit zodat je foto’s en video’s onmiddellijk kan uploaden naar een smartphone of tablet. Via de gps-functie kan je beelden van geotags voorzien. Verder beschikt de camera over een elektronisch kompas en wereldkaart, hoogtemeter en de dieptemeter.

De Actiecontrole-functie maakte het mogelijk de camera-instellingen aan te passen door de camera heen en weer te bewegen. BSS (Best Shot Selector) selecteert automatisch het scherpste beeld uit tien opeenvolgende opnamen.

Daarnaast introduceert Nikon nog twee richt-en-klink instapmodellen: de Coolpix S31 en L27. De eerste is een 10 megapixel model met 3x optische zoom voor het hele gezin. De camera is waterbestendig tot een diepte van 5 meter, schokbestendig tot een valhoogte van maximaal 1,2 meter en stofbestendig. De Coolpix L27 is camera die eenvoudig in het gebruik is. Hij is uitgerust met een 16 megapixel sensor en 5x optische zoom. Hij beschikt over intelligente instelfuncties om uit elke foto en film het maximale te halen. Hij werkt met AA batterijen.

Prijzen en beschikbaarheid
De Nikon Coolpix AW110 is verkrijgbaar vanaf eind februari in vier kleuren: camouflage, blauw, zwart en oranje voor een adviesprijs van € 349. De Coolpix S31 is vanaf eind februari verkrijgbaar in vier kleuren: geel, roze, blauw en wit. De adviesprijs bedraagt € 99. De Coolpix L27 is verkrijgbaar in vijf kleuren: paars met line art, zwart, rood, zilver en wit. De adviesprijs bedraagt € 79. De drie modellen zijn te koop vanaf eind februari.

Foto van Nikon
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.