Hardware | Nieuws
devolo dLAN 200 AVpro mini Powerline adapter

devolo Powerline adapter voor professionele installaties

devolo breidt het gamma Powerline adapters uit met een compact model dat geschikt is voor professionele Powerline-netwerken. De dLAN Professional-architectuur maakt het mogelijk tot 64 adapters binnen een netwerk te gebruiken.

Met de devolo dLAN 200 AVpro mini kan je netwerkverbindingen bouwen via de stopcontacten en stroomleidingen in een gebouw. Je kan tot 64 stuks van deze adapter uit de dLAN Professional-reeks gebruiken binnen een netwerk. De dLAN 200 AVpro mini heeft compacte afmetingen (80 x 66 x 29 mm) zodat hij ook kan gebruikt worden op moeilijk bereikbare plaatsen. De adapter is uitgerust met een LAN-aansluiting waarop eindapparatuur en netwerkswitches aangesloten kunnen worden. Hij biedt dataoverdrachtsnelheden tot 200 Mbps.

devolo dLAN 200 AVpro mini

devolo dLAN 200 AVpro mini

devolo levert AVpro beheerssoftware mee om de beheerder van het Powerline-netwerk te helpen bij de configuratie en het monitoren. De beheerder kan onder meer verschillende adapterfuncties, zoals PowerSave, encryptieknop en status-LEDs, deactiveren of de firmware updaten op alle adapters in het netwerk. Voor de beveiliging wordt 128-Bit AES-encryptie gebruikt. De ‘Quality of Service’ functie zorgt voor stabiele verbindingen en geeft automatisch voorrang aan diensten die veel data gebruiken. De Powerline adapter schakelt ook automatisch in stand-by wanneer het aangesloten netwerkapparaat gedeactiveerd wordt.

Prijs en beschikbaarheid
De devolo dLAN 200 AVpro mini Powerline adapter is al beschikbaar en heeft een adviesprijs van € 44,90 voor een losse adapter en € 69,90 voor een Starter Kit met twee adapters. devolo biedt een garantie van drie jaar.

Photo of devolo
Categorieen Producenten
Naar begin pagina.

6 reacties bij devolo Powerline adapter voor professionele installaties

 • 3
  Eric Naulaerts zegt:

  Ik vind het toch wel nuttig dat ook powerline adapters aandacht krijgen, zeker de professionele. Ik kan zo 2 plaatsen op mijn werk bedenken waar ze nuttig dienst zouden doen, en thuis (met gewapend beton) is het resultaat beter dan een Access point, zeker in tijden waar bijna al mijn buren Wifi hebben.

  0
 • 2
  Kris zegt:

  Toch vind ik het een beetje raar. In dezelfde periode kan ik me geen enkele review herinneren van een wireless network adapter (maar ik kan fout zijn), terwijl dat toch een veel meer gebruikte LAN interface is.

  0
 • 1
  Kris zegt:

  Ik ken geen enkele Nederlandstalige IT website die het zo vaak heeft over powerline adapters als diskidee. Ik vraag me af waarom zoveel aandacht wordt geschonken aan een toch redelijk marginaal product.

  0
  • 1.1

   Het is maar wat je ‘vaak’ noemt. Van de 525 artikels die in 2012 op DiskIdee verschenen gingen er 10 over Powerlines. Dat is nog geen 2%. Bovendien waren bij die 10 artikels ook nog eens 2 artikels waarbij we de producten ook getest hebben. Het mag dan volgens jou een marginaal product zijn, we besteden er volgens mij ook maar marginaal aandacht aan. Uit de persberichten die we ontvangen, merken we trouwens dat er steeds meer fabrikanten zijn die Powerline producten op de markt brengen.

   0

Laat een reactie achter

  

  

  

Je kunt deze HTML tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>