App maakt van elke ondergrond een iPhone-toetsenbord

0
53
Een student van de Universiteit van Londen ontwikkelde een virtueel toetsenbord dat toetsen herkent door de vibraties van de aanslag waardoor het op elke ondergrond te gebruiken is.

Florian Kräutli bedacht het Vibrative Virtual Keyboard om tekstinvoer op smartphones te vereenvoudigen. Zeker bij het ingeven van lange notities of e-mails zorgen de touchschermen van smartphones voor frustaties bij veel gebruikers. Het Vibrative Virtual Keyboard is ontwikkeld voor de iPhone 4, maar de technologie is bruikbaar met andere smartphones en besturingssystemen.

Vibrative Virtual Keyboard

Vibrative Virtual Keyboard (© ; licentie: )

Kräutli’s virtuele toetsenbord vereist geen extra hardware. De app gebruikt de ingebouwde versnellingsmeter of accelerometer in de iPhone die in staat is om de trillingen veroorzaakt door typen op een harde ondergrond te meten.

De app kan toetsaanslagen detecteren met een nauwkeurigheid van 80 percent. Bij fouten zal de software voorstellen wat de gebruiker bedoelde te schrijven door gebruik te maken van voorspellende spellingscontrole.

Om het Vibrative Virtual Keyboard te kunnen gebruiken op een bepaalde ondergrond is er wel een trainingsronde nodig. In een video toont Kräutli hoe de software op een MacBook voorbeelden van toetsen op het virtuele toetsenbord verzamelt. Als de app op de iPhone later een toetsaanslag detecteert, kan het deze gegevens vergelijken met de trainingsgegevens en bij benadering bepalen welke toets is ingedrukt.

De software is nog wel niet beschikbaar voor commercieel gebruik. Ze zal sowieso niet gebruikt kunnen worden om games te bedienen of andere apps te bedienen waarbij de toetsdrukken direct correct moeten zijn. Tekst typen is dankzij de ingebouwde spellingscontrole wel praktisch mogelijk.

Vorig artikelZwart-wit-printers met LED-technologie van Epson
Volgend artikel10,1-inch tablet met nieuwste Android-platform van Toshiba
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.