Windows- en Mac-pc’s op afstand bedienen met smartphone of tablet

0
50

Dat verkeer is versleuteld met 256-bit AES-encryptie en dus onkraakbaar. Je moet natuurlijk wel zorgen voor een sterk wachtwoord. Computers kunnen via een Java plug-in op afstand worden bediend met behulp van elke recente webbrowser. Wakeup On LAN (WoL) wordt ondersteund, zodat computers op afstand kunnen worden ingeschakeld als WoL in het BIOS is ingeschakeld.

 
Tablet en smartphone

LogeMeIn Free en LogeMeIn Ignition zijn apps waarmee je op jouw tablet of smartphone toegang krijgt tot de desktop van LogMeIn-computers in je netwerk. De gratis versie, die alleen beschikbaar is voor iOS, biedt gewone toegang. De betalende Ignition-versie voor zowel Android als iOS voegt daar extra’s aan toe zoals WoL, bestandsoverdracht, hd video en geluid (momenteel alleen op Windows-pc’s), printen op afstand (alleen iOS) en integratie met iCloud (alleen iOS). Ook op je pc moet je clientsoftware installeren. Je kunt de gratis LogMeIn Free client gebruiken. In feite wordt dan de trialversie van LogMeIn Pro2 geïnstalleerd, het commerciële remote access tool van LogMeIn.

Logmein: Instellingen

Logmein: Instellingen (© ; licentie: )

De trialversie LogMeIn Free heeft enkele beperkingen, zoals geen ondersteuning voor lokaal printen van documenten die zich op de pc bevinden of het delen van bestanden en desktop met contacten. In de commerciële versie zit dat allemaal wel in. Die kun je dus ook centraal beheren met LogMeIn Central. 

1
2
3
Vorig artikelAsus combineert smartphone met tablet en netbook
Volgend artikelRobuuste NAS van Synology voor vijf harde schijven
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.