Beveiligingspakket van ESET heeft poetshulp nodig

0
115
We zijn met zijn allen verbonden met het internet. Zijn onze computers wel afdoende beveiligd tegen allerhande malware die daar rondzwerft? Talloze fabrikanten van beveiligingssoftware beloven ons jaar na jaar de beste bescherming en de meest intuïtieve gebruikservaring. ESET Smart Security 5 bijvoorbeeld. Wij hebben het getest.

Mocht de naam ESET je niets zeggen dan valt je euro vast met de naam NOD32. Het bedrijf werd opgericht in 1992 en raakte bekend door het antiviruspakket NOD32. Het hoofdkantoor van deze Slowaakse fabrikant bevindt zich in Bratislava.

 
Onderdelen

ESET Smart Security 5 omvat naast de antivirus/antispyware module ook nog een persoonlijke firewall, antispam en ouderlijk toezicht. Een back-upfunctie voor lokale en online back-ups ontbreekt helaas. Gamers worden niet afgeleid door pop-ups en waarschuwingen wanneer zij spelen in schermvullende weergave. ESET Smart Security 5 schakelt in dat geval immers over naar een stille modus.

ESET Smart Security 5 en NOD32 Antivirus 5

ESET Smart Security 5 en NOD32 Antivirus 5 (© ; licentie: )

 
Installatie

Na een herstart downloaden en installeren we ESET Smart Security 5 op ons testsysteem. Het betreft een Fujitsu Esprimo P2511 met een Intel Pentium D 3.00 GHz processor en twee gigabyte ram-geheugen. Het systeem draait op Windows 7 Professional SP1 (32-bit). De taal die gebruikt wordt tijdens (en na) de installatie kan je zelf kiezen. We kunnen de installatie probleemloos starten in de Nederlandse taal. De ESET Smart Security live installer zal vervolgens het installatiebestand downloaden. In een volgende stap dien je akkoord te gaan met de licentieovereenkomst.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
Vorig artikelDell pakt uit met slanke Ultrabook
Volgend artikelFull HD 3D-camcorder met brilloos 3D-scherm van Toshiba

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.