Apple iMac’s draaien met de nieuwste quad-core processoren

2
47
Apple iMac 27-inch en 21,5-inch

Apple iMac 27-inch en 21,5-inch (© ; licentie: )

Apple vernieuwt de iMac all-in-one desktopcomputer die naast de allernieuwste quad-core processoren en grafische kaarten ook is uitgerust met Thunderbolt I/O-technologie.

Net als de vorige serie is de behuizing van de nieuwe iMac van aluminium en glas. De hogeresolutiebeeldschermen van de 21,5-inch (1920 x 1080 pixels) en 27-inch (2560 by 1440 pixels) iMac hebben led-achtergrondverlichting en IPS-technologie. De nieuwe iMac is uitgerust met Intel Core i5 quad-core processoren. Apple biedt als optie ook de keuze uit Core i7-processoren tot 3,4 GHz. De nieuwe iMac gebruikt de laatste AMD Radeon HD grafische kaarten.
De nieuwe iMac is de eerste desktopcomputer op de markt die is uitgerust met Thunderbolt I/O-technologie. De 21,5-inch iMac heeft één Thunderbolt-poort, terwijl het 27-inch model twee poorten heeft. De Thunderbolt I/O-technologie is ontwikkeld door Intel en Apple. Met de Thunderbolt I/O-technologie beschik je over twee kanalen op dezelfde connector met 10 Gbps doorvoersnelheid in beide richtingen. Daarnaast biedt Thunderbolt DisplayPort-ondersteuning voor beeldschermen met hoge resoluties en is het geschikt voor bestaande adapters voor HDMI-, DVI- en VGA-beeldschermen.
Apple heeft de iMac uitgerust met een ingebouwde FaceTime HD-camera. Met de FaceTime-software van Apple kun je zo videochatten in HD via het breedbeeldscherm. Met de camera kan je ook gesprekken voeren in een standaardresolutie met iPad 2, iPhone 4, iPod touch en andere Intel-Macs. De nieuwe iMac wordt geleverd met de Magic Mouse of het Magic Trackpad van Apple.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De Apple iMac 21,5-inch is verkrijgbaar in twee configuraties: een model met een 2,5-GHz quad-core Intel Core i5-processor, AMD Radeon HD 6750M en een harde schijf van 500 GB met een adviesprijs van € 1.149 en een model met een 2,7-GHz quad-core Intel Core i5-processor, AMD Radeon HD 6770M en een harde schijf van 1 TB met een adviesprijs van € 1.449.
De Apple iMac 27-inch iMac is ook verkrijgbaar in twee configuraties: een model met een 2,7-GHz quad-core Intel Core i5-processor, AMD Radeon HD 6770M en een harde schijf van 1 TB met een adviesprijs van € 1.649 en een model met een 3,1-GHz quad-core Intel Core i5-processor, AMD Radeon HD 6970M en een harde schijf van 1 TB met een adviesprijs van € 1.899. Zoals gebruikelijk zijn er ook maatwerkopties verkrijgbaar: snellere Intel Core i7-processors tot 3,4 GHz, extra schijfcapaciteit tot 2 TB, een SSD-schijf van 256 GB, extra DDR3-geheugen en het AppleCare Protection Plan.

Foto van Apple
Website: Apple USA Website: Apple België Website: Apple Nederland
Categorieën: Hardware, Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelPackard Bell GO USB 3.0 schijf getest
Volgend artikelOnderweg printen met de nieuwe PocketJet-printers van Brother
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. Ik wil Mac niet de grond in boren maar het is geen prijs kwaltijd verhouding meer.
    Standaard zijn het low budget systemen voor een dikke hoofd prijs.

    Mijn advies, koop een MSI Wind Top 🙂

    • @Bas Pot

      Een QuadCore met snelle HDD en dito grafische kaart mag je geen budgetsysteem noemen.
      Wil je een Windowsmachine die dezelfde bouwkwaliteit en capaciteit heeft (met draaiende firewall en AV-software!), dan ben je, uitgaande van een monitor van € 200,= en een echt goed toetsenbord+muis bepaald niet veel minder kwijt! Ik heb het uitgezocht – vergelijkbare systemen zitten dan niet meer dan zo’n € 150,= uit elkaar – en voor dat geld krijg je dan iets dat je ook met goed fatsoen in de woonkamer kunt hebben.
      Een Ubuntu-machine van een dergelijke kwaliteit is dan nog eens ca. € 100,== goedkoper dan een Windows-apparaat.

      Natuurlijk – een Apple is bepaald niet goedkoop, maar er staat dan wel iets op je bureau.

      O ja – ik heb niets met Apple, ik heb zelfs geen Apple (werk zelf hoofdzakelijk op een Ubuntu-machine (QuadCore, dat wel) en heb twee oude Windows-XP-machines staan, en neem op reis een simpel netboekje op Windows XP mee.

      Maar ik vind wel dat je eerlijk moet zijn en geen stemming moet maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.