Kingston CompactFlash 600X geheugenkaart geeft vaart aan fotografie

0
37
Kingston CompactFlash 600x Ultimate

Kingston CompactFlash 600x Ultimate (© ; licentie: )

Digitale camera’s krijgen steeds meer megapixels en snufjes, maar je moet je foto’s wel kwijt kunnen op een geheugenkaartje dat kan volgen. Kingston brengt nu een UDMA6 CompactFlash Ultimate uit van 16 GB (ook verkrijgbaar in 32 GB) met een doorvoersnelheid van bijna 88 MB/s. Wij hebben het getest.

De nieuwe Kingston CompactFlash 16 GB Ultimate 600X geheugenkaart heeft een theoretische maximale doorvoersnelheid van bijna 88 MB/s. Dat is 600 keer sneller dan de allereerste CompactFlash die ooit werd gebouwd en die toen een maximale doorvoersnelheid bood van 150 KB/s. Die hoge snelheid is geen overbodige luxe, want dit soort geheugenkaartjes wordt tegenwoordig bijna nog uitsluitend gebruikt in digitale spiegelreflexcamera’s (DSLR’s). En die worden almaar krachtiger en krijgen steeds meer snufjes, waaronder ook de mogelijkheid om hogeresolutie videobeelden op te nemen. Het geheugenkaartje moet dat wel allemaal kunnen volgen. Vandaar dat een sneller kaartje beter geschikt is voor de nieuwste generatie DSLR’s. Maar hoe brengt de Kingston CompactFlash Ultimate het er in de praktijk vanaf?

Gratis herstelsoftware
Voor we je dat vertellen, nog iets over de gratis herstelsoftware die Kingston bij elk kaartje meelevert. Of beter gezegd: de registratiecode die gratis wordt meegeleverd.

1
2
3
4
Vorig artikelDraagbare solid state drive met usb 3.0
Volgend artikelE-booklezer met achterstand
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.