Kijken in drie dimensies

0
152

Doorbraak in 2010?

Bit Cauldron 3d systeem

Bit Cauldron 3d systeem (© ; licentie: )

Wordt 2010 dan het jaar waarin 3-D stereoscopie doorbreekt in onze huiskamers? Dat blijft koffiedik kijken. Net zoals in de bioscoop zul je ook thuis een speciale bril nodig hebben om te kunnen genieten van driedimensionale films en sportuitzendingen. Niet iedereen is ervan overtuigd dat de gemiddelde consument dat zal willen doen. Bovendien is er nog geen echte standaard voor die brillen. Iedereen gebruikt zowat zijn eigen systeem. Een 3-D computerbril zul je niet noodzakelijkerwijze ook kunnen gebruiken in combinatie met een 3-D Ready tv. Het bedrijf Bit Cauldron wil daar iets aan doen. Medio 2010 brengt het een lcd-sluiterbril op de markt die zowel geschikt is voor de 3-D videokaarten van ATI als de 3-D Ready tv’s van de belangrijkste fabrikanten. Die bril zal bovendien gesynchroniseerd worden met het projectiebeeld via een WiFi-achtig ZigBee-signaal en niet via een infrarode straal. Op die manier zul je je vrijer kunnen bewegen zonder het stereoscopische beeld te verstoren.
Tot dit allemaal goed geregeld is en er echte 3-D standaarden worden uitgewerkt, kijk je dus beter nog even de kat uit de 3-D boom.

1
2
3
4
5
Vorig artikelVergelijken we appels met peren?
Volgend artikelGestroomlijnde touchscreen-gsm in het instapsegment
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.