Virtuele Rockgod

0
41

Zo nu en dan verschijnt er een spel dat compleet afwijkt van de grote massa. Om maar meteen met de deur in huis te vallen, Guitar Hero II is zo’n spel. In combinatie met de Guitar Controller slaat het spel een compleet nieuwe weg in voor Xbox 360 gebruikers en biedt het een unieke ervaring. Een DiskIdee medewerker ging op zoek naar zijn innerlijke rockster.
Guitar Hero II
De Guitar Hero franchise is niet nieuw, Playstation bezitters kunnen namelijk al jaren genieten van dit muzikale spel. Ook Guitar Hero II (GHII) was al eerder te verkrijgen voor de Playstation 2. Met de komst van Guitar Hero II voor de Xbox 360 zien we voor het eerst het Guitar Hero concept op een next-gen product en in High Definition.

X-plorer Guitar Controller
Het concept achter GHII is in de loop der jaren niet veel veranderd. De bedoeling van het spel is namelijk nog steeds om op het juiste moment de juist knop(pen) in te drukken en weer op het juistemoment los te laten, even heel simplistisch gezien. De X-plorer Guitar Controller, die nodig is om het meeste uit het spel te halen, voorziet daarbij in een vijftal knoppen aan het einde van de hals van de gitaar, een zwarte knop waarmee je met de rechterhand virtueel de snaren raakt en een zogenaamde whammy-bar voor het vibrato-effect. Als klap op de vuurpijl voelt de Guitar Controller wanneer je hem, als een ware rockgod in extase, met de hals omhoog wijst.
 Overigens, is de buitenkant van de gitaar met een set bijgeleverde stickers helemaal naar smaak te customizen. Enige minpunt is dat de gitaar niet draadloos is. Het snoer is echter een paar meter lang en zou dus geen belemmering moeten vormen, toch een gemiste kans.

Guitar Hero II X-Plorer Guitar Controller
De controller van Guitar Hero II

Het spel begint met een stijlvol concert met veel huilende gitaren en flitsende beelden van cartooneske rocksterren. Door gebruik te maken van gitaar kun je vervolgens door de opties in het hoofdmenu scrollen. De gitaar werkt als het ware als de Xbox 360 controller; de knoppen hebben zelfs bijna allemaal dezelfde kleur. In het hoofdmenu kun je meteen kiezen voor het opstarten van een carrière als rocklegende, een snelle partij of om eerst eens goed te oefenen. Wij kozen voor de laatste optie.

1
2
3
4
Vorig artikelBreedbeeldnavigatie
Volgend artikelAmerikaanse filmindustrie probeert een getal te verbieden