Toren-nas met zes schijven

0
71
Synology lanceert zijn eerst toren-nas met ruimte voor zes schijven. De DS3018xs heeft een PCIe-sleuf waarin bijvoorbeeld een dubbele ssd-adapterkaart past die voor caching kan worden gebruikt.

Synology DiskStation DS3018xs heeft als eerste tafel-nas van deze fabrikant zes schijfsleuven waarin naar keuze harde schijven of ssd’s passen voor een maximale brutocapaciteit van 60 TB.

De standaard capaciteit kun je nog uitbreiden met maximaal dertig schijven in maximaal twee DX1215-uitbreidingseenheden, voor een totale bruto capaciteit van 360 TB. Eén volume kan overigens een omvang tot 200 TB krijgen, maar dan moet wel de maximale ram-capaciteit van 32 GB geïnstalleerd zijn.

In de PCIe-uitbreidingssleuf kun je de M2D17-uitbreidingskaart kwijt, die ruimte biedt aan twee m.2 nvm.e ssd’s die ingezet kunnen worden voor caching. Het is ook mogelijk om een uitbreidingskaart te installeren met een 10 GbE netwerkinterface.

De DiskStation DS3018xs NAS gebruikt een dual-core Intel Pentium D1508 processor met 8 GB ddr4 ecc-ram, dat je tot tot maximaal 32 GB kunt uitbreiden dankzij twee so-dimm geheugensleuven.

Deze nas heeft vier gigabit-ethernetpoorten, drie usb 3.0 poorten en twee expansiepoorten.

Volgens Synology haalt de DS3018xs sequentiële leesprestaties tot 2.231 MB/s en random leesprestaties tot 265.000 iops.

Synology DS3018xs nas

Synology DS3018xs nas (© ; licentie: )

Deze nas draait hetzelfde krachtige en uitgebreide Diskstation Manager (DSM) 6.1 besturingssysteem als alle andere nas’en van Synology.

Synology geeft vijf jaar garantie op de DS3018xs die per direct verkrijgbaar is voor €1.439,-

Foto van Synology
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelStijlvolle ip-camera met Sony beeldsensor
Volgend artikelWifi-router met vdsl 35b supervectoring
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.