Draadloze hoofdtelefoon compenseert gehoorverlies

0
30
Sennheiser lanceert de RS 195, een draadloze hoofdtelefoon die compenseert voor leeftijdsgebonden gehoorverlies. Gebruikers kunnen het audioprofiel aan hun eigen gehoor aanpassen en zonder kwaliteitsverlies naar muziek, tv en video luisteren.

De Sennheiser RS 195 heeft zeven verschillende geluidsprofielen die hoge, midden en lage tonen op verschillende manieren onderdrukken of versterken. De gebruiker kan het profiel kiezen dat het best past bij zijn of haar gehoor, ook als dit omwille van de leeftijd niet meer even goed werkt in alle toonhoogten. Je kunt ook de balans wijzigen tussen het linker- en rechter-stereokanaal.

Sennheiser ontwikkelde de RS 195 samen met het Duitse Fraunhofer Institute for Digital Media Technologies, ook bekend van de ontwikkeling van het mp3 digitale audioformaat. Testen in de leeftijdsgroep van 50-plus toonde aan dat de RS 195 vooral de spraakverstaanbaarheid voor oudere luisteraars verhoogt.

Sennheiser RS 195

Sennheiser RS 195 (© ; licentie: )

De RS 195 wordt over het oor gedragen en heeft een comfortabel draagcomfort voor langdurig gebruik. Het apparaat weegt 340 gram (verwisselbare AAA NiMH-batterijen inbegrepen).

De RF-technologie zorgt voor een storingvrij draadloos gebruik tot op honderd meter afstand van de geluidsbron. De zender kan ook worden gebruikt om de koptelefoon op te laden en fungeert als docking-station. Je kunt zowel 3,5mm analoge als optische digitale invoerapparaten aansluiten op de RS 195.

De Sennheiser RS 195 kost 399 euro en komt met een garantie van twee jaar.

Foto van Sennheiser
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelPowerline-adapter met Gigabit snelheid
Volgend artikelHandige computerrugzak van dakkoffer-fabrikant
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.