Full HD dashcam met breed opnameveld

1
75
JVCKenwood lanceert de Kenwood KCA-DR300 dashcam, die met een zuignap op de voorruit van de auto wordt bevestigd. De dashcam heeft een parkeermodus en maakt automatisch een opname als hij beweging detecteert.

De 2MP CMOS-sensor van de Kenwood KCA-DR300 maakt videopnames in Full HD 1080p 30fps videokwaliteit op een micro sdhc-geheugenkaartje van maximaal 32GB. Tijdens het rijden worden continu beelden gemaakt. De ingebouwde gps-chip slaat daarbij positie- en tijdgegevens op. De KCA-DR300 slaat die op in blokken van naar keuze 1, 3 of 5 minuten. Indien het geheugen vol is, worden de oudste beeldbestanden overschreven.

Je installeert deze dashcam met behulp van een zuignap op de voorruit van je wagen. De opnames hebben een breed opnameveld van 126 graden.

De parkeermodus schakelt de camera automatisch in zodra er beweging wordt gedetecteerd aan de voorzijde van de wagen. Als er dan iemand tijdens het parkeren je auto raakt heb je een opname die eventueel later kan worden gebruikt voor politie- en verzekeringsdoeleinden.

Kenwood KCA-DR300 dashcam

Kenwood KCA-DR300 dashcam (© ; licentie: )

Bij een impact slaat de dashcam zijn opnames automatisch op zodat die niet automatisch verwijderd worden. De bewegingssensor registreert en toont bovendien vanuit drie hoeken de uitgeoefende G-krachten en de richting van de impact.

Autolader, montagebeugel en pc-software worden meegeleverd. De interne batterij is in 1u40m opgeladen.

De H.264 mp4-beelden met mov-extensie kun je bekijken op het geïntegreerde 2,4-inch tft lcd-kleurenscherm of op je pc. Hiervoor kun je de bijgeleverde software “Kenwood Drive-view player” gebruiken, die je ook toelaat om opnames te delen op sociale netwerken.

De Kenwood KCA-DR300 dashcam weegt 95 gram, meet 6,52 x 6,5 x 3,58 cm en kost 169 euro.

Vorig artikelSmartphones klaar voor Windows 10
Volgend artikelDegelijke instap-laptop bij Aldi België en Nederland
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

  1. Nou ik vind een opnameveld van maar 126 graden niet echt veel.
    Dan zie je dus niet wat er uit een zijstraat komt.
    er zijn al goedkopere camera’s met een bredere kijkhoek.
    En dan de prijs is ook best nog wel hoog voor een dashcam met maar zo een kleine kijkhoek.
    Sorry maar veel spannende dingen heeft die niet voor deze prijs.
    Ze moeten is een keer wat schrijven over de GS90A+GPS
    Die heeft al veel meer functies 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.