Smart tv’s met Android 5.0 Lollipop

0
163
TP Vision dat slimme tv’s produceert onder de Philips-merknaam rust al zijn tweede generatie tv’s vanaf de 5500-serie uit met de nieuwste versie van Google Android. De tv’s hebben toegang tot het Philips Smart TV-platform, maar ook tot de Google Play Store.

Dankzij de ondersteuning voor Android 5.0 (Lollipop) is het eenvoudig om andere slimme apparaten in huis te verbinden met een Philips-tv van de 2de generatie. Denk niet alleen aan audio en video, maar ook aan een groot aantal domoticatoepassingen en beveiligingssystemen.

Alle Philips Smart TV’s met Android worden geleverd met een afstandsbediening met Philips TopPicks-knop: één druk op de knop tovert jouw persoonlijke aanbevelingen tevoorschijn. Daarnaast zorgt het geïntegreerde toetsenbord met stembesturing voor optimaal gemak bij tekstinvoer, terwijl de “swipe pad” navigeren makkelijker en sneller maakt.

De nieuwe “Philips Shelf” helpt je je weg te vinden in het snel groeiende aanbod van apps, diensten en content. De Shelf geeft aanbevelingen van interessante apps en inhoud.

Philips Smart TV 5500

Philips Smart TV 5500 (© ; licentie: )

Alle Philips UHD-modellen zijn voorzien van Android 5.0. Ook de Full HD-modellen uit de 5500- en 6500-serie zijn ermee uitgerust. De smart tv’s hebben tussen de 8 en 16GB opslagruimte zodat je er veel apps in kunt opslaazn. Via een usb-poort kun je bovendien een externe harde schijf aansluiten voor nog meer opslagruimte.

De betaalbaarste slimme tv’s met Android 5.0 is de 200MHz Philips 5500 Full HD serie, die bestaat uit vier modellen met schermformaten van 32-, 40-, 48- en 55-inch. Deze serie heeft 8GB interne opslag, uitbreidbaar via drie usb-poorten. Verder hebben deze tv’s 4 hdmi-aansluitingen, 1 scart-poort en 1 component-ingang. WiFi Wireless-N met 2×2 zendkanalen is geïntegreerd, mét WiFi Direct mogelijkheid. Deze tv’s hebben ook een common interface-sleuf (CI+) en ondersteunen HDMI-CEC (“EasyLink”).

De 800MHz 6510-serie heeft verder exact dezelfde specificaties als de 5500-serie, maar ondersteunt als extra Active 3D tegen 500 MHz op het 32-inch model en 800 MHz bij de andere.

De duurdere 4K Ultra HD modellen uit de 6400-, 7100- en 7600-series zijn verkrijgbaar in schermformaten van 40 tot 55 inch en zelfs tot 75 inch voor de hoogste serie. De 7100- en 7600-modellen hebben een quad-core processor in plaats van een dual-core zoals bij de andere.

Gedetailleerde productspecificaties van alle nieuwe Philips smart tv-modellen vind je in deze pdf: Philips Smart TV: productspecificaties 5000- 6000 – UHD.

Foto van Philips
Website: Bezoek Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelDraadloze stekkerdoos met usb-lader
Volgend artikelTower servers voor kleine bedrijven
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.