Toshiba harde schijf met een opslagcapaciteit van 5 TB

0
40
Toshiba kondigt een nieuwe serie 3,5-inch SATA hard drives aan De nieuwe MD-serie harde schijven zijn beschikbaar in uitvoeringen met 4 of 5 TB opslagcapaciteit.

In de MD-serie 3,5 inch harde schijven met SATA-interface lanceert Toshiba twee nieuwe modellen: de PX3009E-1HP0, die een opslagcapaciteit biedt van 4 terabyte, en de PX3010E-1HQ0 met een opslagcapaciteit tot 5 terabyte.

Beide interne harde schijven bieden een rotatiesnelheid van 7200 rpm, een geheugenbuffer van 128 MB en Native Command Queing, waardoor deze schijven snellere laad- en opslagtijden, kortere latentietijden en directe optimalisatie van schrijfopdrachten in de wachtrij bieden. De MD-serie beschikt bovendien over een interfacesnelheid van 6,0 Gb/s.

Toshiba 3,5 inch SATA  MD-Serie Hard Drive 5 TB

Toshiba 3,5 inch SATA MD-Serie Hard Drive 5 TB (© ; licentie: )

De MD-serie gebruikt PMR-technologie (Perpendicular Magnetic Recording) en de TMR-lees/schrijftechnologie (Tunnel Magneto Resistive), wat volgens Toshiba een hogere schrijfdichtheid oplevert.

Volgens Toshiba zorgen energiezuinige componenten ervoor dat het energieverbruik en de warmteproductie geminimaliseerd worden. De nieuwe MD-serie is ook uitgerust met de nieuwste technologie van Toshiba, waaronder een slim ‘ramp-load’-systeem en een ingebouwde schoksensor voor een goede betrouwbaarheid.

De nieuwe MD Series 3,5″ Sata Hard Drives van Toshiba zijn beschikbaar vanaf maart 2015. Het PX3009E-1HP0 (4 TB) model heeft een adviesprijs van 199 euro, terwijl het PX3010E-1HQ0 (5 TB) model een adviesprijs heeft van 229 euro.

Foto van Toshiba
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelNetwerkscanner met extra snelle beeldverwerking
Volgend artikelKleine, stille gaming-desktop
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.