Spotgoedkope Windows 8.1 met Bing laptop

0
130
Asus blaast de netbook nieuw leven in met zijn EeeBook F205, een Windows-laptop die slechts 219 euro kost. Als besturingssysteem wordt Windows 8.1 met Bing gebruikt, een goedkope versie van Microsoft’s besturingssysteem die de concurrentie moet aangaan met goedkope Google Chrome-laptops.

Windows 8.1 met Bing is geen nieuwe versie van Microsoft’s besturingssysteem, maar een erg goedkope editie of “SKU” van Windows 8.1 die door fabrikanten gratis op hun goedkoopste hardware mag worden geplaatst. Asus is een van de eerste bedrijven die hiervan profiteert. Vanaf medio december zul je de EeeBook F205 laptop kunnen kopen voor slechts 219 euro. Andere fabrikanten zoals HP zullen snel volgen. Microsoft hoopt zo een beetje de groeiende populariteit van erg goedkope Google Chrome- en Android-laptops en -tablets te kunnen counteren.

Het gezegde dat als iets gratis is, jij de koopwaar bent, gaat natuurlijk ook op voor Windows 8.1 met Bing. In deze Windows-versie is Microsoft’s zoekmachine Bing de standaardzoekmachine binnen Internet Explorer. In de praktijk is dat natuurlijk niet anders dan bij de gewone versie van Windows 8.1, maar fabrikanten mogen bij deze versie expliciet geen andere zoekmachines bundelen.

Als gebruiker kun je echter achteraf vrij de standaardzoekmachine wijzigen in een andere, of een andere browser als standaard kiezen. Ook kun je de vooraf geïnstalleerde Bing-apps verwijderen als je dat wil. In feite is er dus vanuit gebruikersstandpunt geen verschil tussen deze “gratis” Windows en de “gewone” Windows 8.1.

Asus EeeBook F205

Asus EeeBook F205 (© ; licentie: )

De Asus EeeBook F205 lijkt op wat nog niet zolang geleden een netbook heette. Het is een lichte, kleine laptop met een Intel Atom-processor (de quad-core Z3735F), 2GB geheugen en een 11,6-inch scherm met led achtergrondverlichting en een resolutie van 1366 x 768 pixels. Deze EeeBook meet 286 x 193,3 x 17,5mm en weegt slechts 980 gram. De 38Wh accu houdt het volgens Asus gemakkelijk twaalf uur uit op één lading.

De opslagruimte is net zoals bij een typische ChromeBook beperkt tot 32GB emmc-flashgeheugen. Voordeel hiervan is wel dat de laptop supersnel opstart of uit de slaapstand weer wakker wordt. Nadeel is dat je nauwelijks opslagruimte overhoudt. Maar je krijgt wel 500GB cloudopslag cadeau van Asus, aangevuld mete 1TB cloudopslag bij Microsoft OneDrive. Bovendien kun je het interne opslaggeheugen nog uitbreiden met een geheugenkaartje.

De twee usb-poorten zijn helaas van het tragere 2.0 type. Ook de Wi-Fi-netwerkkaart is van het tragere Wireless-N type. Verder krijg je nog een microhdmi-poort en Bluetooth 4.0.

De Asus EeeBook F205 zal verkrijgbaar zijn in grijsblauw en wit en kost zoals gezegd 219 euro. Inbegrepen is een abonnement van 1 jaar op Microsoft Office 365. Deze notebook ligt vanaf medio december in de winkel.

Ga je overigens op zoek naar reviews van de EeeBook F205 weet dan dat dit model internationaal verkocht wordt als EeeBook X205.

Foto van Asus
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelAndroid 5.0 Lollipop verbetert prestaties
Volgend artikelVeilige technologie-accessoires voor kinderen
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.