Samsung Galaxy S5 met 4G+ downloadt aan 255 Mbps

0
73
Samsung introduceert de 4G+ variant van zijn Android-smartphone Galaxy S5. Het bedrijf heeft nu al drie toestellen met 4G+ ofwel LTE Advanced in het gamma, maar bij ons ondersteunt geen enkele provider momenteel deze snellere 4G-variant.

4G+ of LTE Advanced haalt in theorie downloadsnelheden tot 3 Gbit/s en uploadsnelheden tot 1,5 Gbit/s, ofwel dertig keer sneller dan gewone LTE of 4G. Dat zijn echter de theoretische snelheden. Want ook de handsets moeten dit ondersteunen.

Samsung S5 Plus G901F

Samsung S5 Plus G901F (© ; licentie: )

Samsung had al twee 4G+ handsets, namelijk de Galaxy Alpha en Galaxy Note 4 en pakt nu uit met een 4G+ versie van de Galaxy S5, die voorzien is van een snellere Snapdragon 805-chipset. Verder is er geen verschil met de gewoen 4G versie van die Android-smartphone. De 4G+ of LTE Advanced versie heeft hetzelfde design, hetzelfde 2GB geheugen, hetzelfde Full HD scherm, dezelfde camera, dezelfde 2800 mAh-batterij en dezelfde IP67-gecertificeerde stof- en waterbestendigheid van het origineel.

De gewone 4G versie van de Samsung S5 smartphone kan downloadsnelheden aan tot 150 Mbit/s. In de praktijk haal je op de 4G-netwerken in ons land maximaal 50 Mbit/s op een goede dag, zoals onze voormalige medewerker Bart Stoffels een tijdje geleden nog vaststelde:

Maar typisch haal je eerder downloadsnelheden in de buurt van 20 à 30 Mbit/s. Uploadsnelheden boven de 20 Mbit/s zijn eveneens een zeldzaamheid.

De 4G+ variant van de Galaxy S5 kan theoretisch downloadsnelheden aan van 225 Mbit/s, ver onder het maximum van LTE Advanced, maar ook ver boven wat vandaag in de praktijk mogelijk is met 4G of gewone LTE.

Geen enkele Belgische provider biedt echter momenteel LTE Advanced aan of is dat in de toekomst van plan, al testte Base begin dit jaar de nieuwe standaard in Hasselt en haalde daarbij downloadsnelheden van 266 Mbit/s, waardoor je bijvoorbeeld een hd-film zou kunnen downloaden in 90 seconden in plaats van in 45 minuten. In Nederland hebben KPN en Vodafona wel plannen om LTE Advanced te introduceren.

De 4G+-variant van de Samsung Galaxy S5 is vanaf eind oktober in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van € 599,-. De Galaxy S5 heeft 16 GB intern geheugen dat kan worden uitgebreid tot 64 GB met MicroSD.

Foto van Samsung
Website: Visit Website Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelKleurenprinters zonder afval
Volgend artikelEen vleugje misleiding bij Aldi?
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.