Kleurenprinters zonder afval

0
81
Xerox introduceert twee nieuwe A4-kantoorkleurenprinters die nauwelijks afval produceren. De Xerox ColorQube 8580 is bedoeld voor kmo’s/mkb’s, terwijl de Xerox ColorQube 8880 mikt op ondernemingen die grote volumes in kleur afdrukken. Tegelijk introduceert Xerox ook drie nieuwe zwartwit-laserprinters, waaronder twee multifunctionals.

De Xerox ColorQube 8580 en ColorQube 8880 A4-kantoorkleurenprinters (snelheden tot 51 ppm) gebruiken Xerox’s vaste-inkttechnologie met blokken vaste inkt die niet in een cartridge verpakt zijn. Daardoor vermindert het afval met 90%. De vaste inkt print mooie kleuren in een vaste kwaliteit op een brede waaier van dragers, waaronder ook gerecycleerd papier. De kleuren zijn trouwens PANTONE-gecertificeerd.

De twee printers respecteren het milieu nog op andere manieren. De Intelligent Ready-functie onthoudt de gebruiksgewoonten en schakelt naar een laag energieverbruik over wanneer de printer waarschijnlijk niet zal worden gebruikt. Via de Earth Smart-functie kunnen bedrijven milieuvriendelijker printen, door verplichtingen in te stellen zoals recto-versoprinten, maken van afdrukken in proefkwaliteit en gebruik van gerecycleerd papier. Xerox GreenPrint duidt voor het printen automatisch de overbodige pagina’s aan in de printopdracht. Bij afdrukken van bijvoorbeeld webpagina’s worden ook alle pagina’s aangeduid die alleen reclameboodschappen of logo’s bevatten.

Xerox ColorQube 8580

Xerox ColorQube 8580 (© ; licentie: )

De nieuwe Xerox Phaser 3260 en de WorkCentre 3225 zwartwit-lasers zijn ontworpen voor individuele gebruikers of kleine teams. Je kunt draadloos printen via Apple’s AirPrint-technologie of via WiFi Direct. De twee printers kunnen tot 28 pagina’s per minuut (ppm) drukken met een uitvoertijd van 8,5 seconden voor de eerste afdruk. De WorkCentre 3225 kan documenten ook kopiëren, scannen en faxen met een maximale resolutie van 4800 x 600 ppp.

Ten slotte is er de Xerox WorkCentre 4265, een grotere zwartwit-multifunctional met een 7-inch scherm die print en kopieert met een snelheid van 53 ppm. Scannen kan dubbelzijdig met een snelheid van 70 ppm. Deze mfp kan worden voorzien van afwerkingsopites zoals een automatische sorteerder en een nietjesmachine. De toevoerlade kan tot 3.240 bladen papier bevatten.

De Xerox ColorQube 8580 kost tussen de €650 en €800 afhankelijk van het model. Voor de ColorQube 8880 betaal je rond de €2.150. De Phaser 3260 kost ca. €130. Voor de Xerox WorkCentre 3225 betaal je ongeveer €160. De WorkCentre 4265 ten slotte kost afhankelijk van de uitvoering tussen de €3.500 en €6.500.

Foto van Xerox
Website: Xerox
Categorieën: Hardware, Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelCompacte netwerk-muziekspeler met hifi-kwaliteit
Volgend artikelSamsung Galaxy S5 met 4G+ downloadt aan 255 Mbps
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.