Lichte en goedkope aanraak-netbook bij Aldi België

8
138
Op zaterdag 27 september verkoopt Aldi België de Medion Akoya MD 99410 (E1232T), een multi-touchnotebook voor €299 die eind augustus al in de Nederlandse Aldi-rekken lag.

De Medion Akoya MD 99410 (E1232T) die Aldi volgende zaterdag verkoopt is een klein laptopje met een HD Ready-aanraakscherm van ongeveer 10-inch en Windows 8.1 + Update als besturingssysteem. Kloppend hart is een energiezuinige dual-core Intel Celeron N2807 processor met een kloksnelheid van 1,58 GHz, aangevuld met 4GB (niet-uitbreidbaar) werkgeheugen. Deze netbook is fluisterstil aangezien er geen ventilator in zit. Het enige geluid kan eventueel gemaakt worden door de harde schijf die een capaciteit heeft van 500 GB.

Klein, licht, handig

Klein, licht, handig (© ; licentie: )

De technische fiche van deze Medion Akoya in pdf-formaat vind je hier: Technische fiche van de Aldi netbook Akoya MD99410 E1232T.

Voor meer uitleg over deze aanraak-netbook verwijzen we je naar de Aldi Medion Akoya MD 99410 (E1232T) mini laptop preview die we eind augustus over de Nederlandse versie publiceerden. We herhalen hier wel even de conclusie die we toen neerpenden.

Conclusie
Met een Celeron N2807 en geïntegreerde Intel HD Graphics is de Medion Akoya MD 99410 (E1232T) zeker geen snelheidsmonster en al evenmin een spelletjesconsole. Maar het belooft wel een handig klein aanraak-laptopje te worden: gemakkelijk om overal mee naar toe te nemen, een mogelijk alternatief voor wie al dat tablet-gedoe maar niks vind of voor wie ook onderweg nog met Microsoft Office documenten wil werken in hun vertrouwde omgeving. Volgens ons is er zeker een markt voor deze mini-laptop, zeker bij studenten. Voor de uitrusting plus software die je meekrijgt is 299,- euro zeker niet overdreven.
Adviesprijs
€ 299
Foto van Aldi België
Website: Aldi België
Categorieën: België, Distributeurs
Naar begin pagina.

Vorig artikelActiecam met ultragroothoeklens
Volgend artikelBetaalbare octa-core Android-smartphone met 5-inch scherm
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

8 REACTIES

  1. Beste,
    Mijn wifi icoon is verdwenen en nergens terug te vinden. Kan onmogelijk nog een wifi verbinding maken.
    Hoe los ik dit op?
    Met vriendelijke groeten

  2. Kan deze via USB worden opgeladen of kan je het alleen via de bijgeleverde externe voedingsadapter ?

    Ik zou deze alleen in de wagen willen gebruiken en twijfel tussen dit of een ipad Mini

    Alvast bedankt,

    Tom

  3. Staat de versie Office h&s hier al op geinstalleerd of moet je dat zelf doen en zo ja hen je dan nog extra een extrrne cd lezer nodig?

    • Ik heb de Nederlandse versie. De office versie staat er al op geinstalleerd. Je moet enkel het serie nummer invullen. Verder goed toestel voor de prijs. Niet supersnel maar doet wat het moet doen. Accu houdt het iets meer dan 3u vol.

      • Is dat bij jou gelukt om die voorgeïnstalleerde Office 2013 aan de praat te krijgen? Na installatie van mijn licentienummer kreeg ik uiteindelijk slechts een wit scherm te zien, en bij het proberen opstarten de foutmelding “…\Office15\firstrun.exe ontbreekt” De Office15 programmafolders zijn volledig leeg, dus er moet iets verkeerd gelopen zijn tijdens de installatie. Wat nu?

          • Op aanraden van Medion de netbook volledig restored en daarna Office 2013 weer geïnstalleerd. Aanvankelijk weer de foutmelding “…\Office15\firstrun.exe ontbreekt”, maar dat kwam omdat ik maar op het Office ikoontje in de taakbalk bleef drukken, terwijl dat eigenlijk enkel bedoeld is voor de installatie. Dan krijg je dus die foutboodschap, terwijl Office wel degelijk goed geïnstalleeerd is. Na installatie moet je de tegels/ikoontjes voor Word, Excel, Powerpoint zelf manueel toevoegen aan het Windows Start scherm (of aan de taakbalk), en dan werken die programma’s wel naar behoren. Het Office ikoontje in de taakbalk verwijder je dan best, want het is niet meer nodig. Dat had Medion wel eens in de handleiding mogen schrijven, alvorens ik er uren zoek- en prutswerk aan verloren ben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.