Android mini-tablet met Intel-processor

0
27
Lenovo pakt uit met zijn eerste 8-inch Android ‘KitKat’-tablet met een Intel-processor. De dunne en lichte Tab S8 heeft een Full HD-scherm dat bijna tot aan de rand van het apparaat doorloopt.

Intel-processoren zie je zelden bij Android-tablets, maar de nieuwe Lenovo Tab S8 heeft een quad-core Intel Atom Z3745 SoC (“system on a socket”) met een gewone kloksnelheid van 1,3 GHz en een maximale kloksnelheid van 1,86 GHz, naast een geïntegreerde Intel HD Graphics met een maximale kloksnelheid tot 778 MHz.

Die begin dit jaar geïntroduceerde Intel SoC treffen we bijvoorbeeld ook aan in de erg goedkope Asus MeMO Pad 7 die vlak voor de grote vakantie op de markt kwam. De Lenovo Tab S8 is iets duurder (start aan €199), maar heeft een beter ips-scherm met een resolutie van 1920×1200 pixels en komt met 2GB ram en 16GB opslagruimte. Er bestaat een 4G-model van deze tablet, maar dit zou niet bij ons op de markt komen: wij moeten het stellen met het WiFi/Bluetooth 4.0-model. Er zit in deze tablet overigens wel een gps-chip.

Lenovo Tab S8

Lenovo Tab S8 (© ; licentie: )

Op de achterkant zit een f2,2 8MP camera die erg lichtgevoelig is. Vooraan is er een 1,6MP chat-camera. De microusb-poort voldoet aan de snellere usb 3.0-specificaties zodat je sneller gegevens kunt uitwisselen met andere apparatuur.

Deze tablet heeft stereo-luidsprekers op de voorkant met Dolby Home Theater geluid. De accu houdt tot zeven uur uit tijdens het gebruik en tot 400 uur in standby.

De Tab S8 is 7,8 mm dik (niet veel dikker dan een standaard-pen) en weegt 299 gram. Deze Android 4.4 minitablet komt in oktober bij ons op de markt en kost €199.

Foto van Lenovo
Website: Lenovo België
Categorieën: Hardware, Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelBetaalbare waterdichte smartphone
Volgend artikelActiecam met ultragroothoeklens
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.