Betaalbare waterdichte smartphone

0
26
Sony lanceert een waterdichte versie van zijn “midrange” (betaalbare) Xperia M2 Android ‘KitKat’ 4G-smartphone. De M2 Aqua heeft een extra stevige batterij voor een lange levensduur.

De Xperia M2 Aqua voldoet volgens Sony als eerste middensegment-smartphone aan de IP65/68 norm voor stof- en waterdichtheid (zie deze ANSI-IEC-60529 (IP Code) pdf met inhoud en inleiding van de officiële standaard). Deze gsm kan daardoor maximaal 30 minuten in anderhalve meter water liggen.

Het 4,8-inch ips-aanraakscherm van de M2 Aqua heeft een resolutie van 540 x 960 pixels, wat neerkomt op een pixeldichtheid van 229 ppi. Het krasbestendige scherm ondersteunt maximaal vier gelijktijdige aanrakingen.

Sony Xperia M2 Aqua

Sony Xperia M2 Aqua (© ; licentie: )

De M2 Aqua heeft 1GB werkgeheugen en een redelijk krachtige quad-core Snapdragon 400 cpu met een kloksnelheid van 1,2 GHz. Het opslaggeheugen is wel beperkt ot 8 GB, maar dit kun je aanvullen met een apart aan te schaffen geheugenkaartje van maximaal 32 GB.

Opvallend is de krachtige 2300 mAh accu. Volgens Sony is dat de hoogste capaciteit van alle smartphones in het middensegment. De standby-tijd bedraagt 641 uur en de gesprekstijd loopt op tot ruim 12 uur bij 3G-verbindingen. De M2 Aqua kan tot 37 uur muziek afspelen voor de accu helemaal leeg is.

De 8MP-camera op de achterzijde wordt aangedreven door een Sony Exmor RS mobiele beeldsensor en biedt mogelijkheden zoals HDR-beelden, SteadyShot en een speciale sluitertoets waarmee je ook onder water eenvoudig foto’s kunt maken.

De Sony Xperia M2 Aqua is vanaf eind september verkrijgbaar in wit of zwart. Een officiële prijs werd nog niet aangekondigd, maar de M2 Aqua zal bij zijn introductie iets duurder zijn dan de M2 die momenteel rond de €249 kost.

Foto van Sony
Website: Bezoek Website Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelAldi Nederland desktop-pc is faire deal
Volgend artikelAndroid mini-tablet met Intel-processor
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.