Minidrones speels besturen met smartphone of tablet

0
71
Het Franse technologiebedrijf Parrot lanceert kleine onderling verbonden speelse minirobots die je op afstand bedient met een smartphone of tablet. De Parrot Rolling Spider en Jumping Sumo kunnen rijden, vliegen, zigzaggen en salto’s maken.

Je bedient de nieuwe speelse minidrones van Parrot met behulp van de gratis FreeFlight 3 app die verkrijgbaar is voor iOS, Android en (vanaf september) Windows 8.1 en Windows Phone 8.1. De verbinding tussen smartphone of tablet en de minidrones gebeurt via Bluetooth 4.0, waardoor de verbinding automatisch en zonder code tot stand komt. Dankzij Bluetooth “Smart” verbruikt deze verbinding ook veel minder energie. Bovendien reikt ze tot 20 meter ver. Via Cloud Parrot kun je wedstrijden en uitdagingen met andere spelers aangaan en records en acrobatische toeren uitwisselen.

De Parrot Rolling Spider is zeer compact en licht (55 gram), maar toch stevig dankzij een polyamideconstructie. Je kunt deze minidrone zowel buiten als binnen gebruiken. Je kunt ermee vliegen tot maximaal vier meter hoogte, maar als je twee ultralichte wielen (10 g) toevoegt die vastzitten aan een as van stevige koolstovezel kun je er ook mee rijden, ook op plafonds en muren.

Parrot Rolling Spider wit met wielen

Parrot Rolling Spider wit met wielen (© ; licentie: )

Zelfs als zijn motoren uitgeschakeld zijn, blijft de Rolling Spider alert. Gooi je hem in de lucht dan beginnen de motoren te draaien en blijft de drone in de lucht hangen, wachtend op jouw instructies. De propellers schakelen zichzelf direct uit wanneer ze iets raken. Deze drone is dus ook bijzonder veilig en kan ook door kinderen worden gebruikt.

Onder de romp van de Rolling Spide is een verticale camera gemonteerd die beelden maakt aan 60 fps, zodat je ook vertraagde opnames kunt maken. Deze camera zorgt ook voor de nodige stabiliteit van de drone. Opnames worden bewaard in het interne flashgeheugen van 1 GB. Je kunt ze naar een andere computer sturen via de geïntegreerde micro-usb-connector.

De Rolling Spider is verkrijgbaar in rood, blauw en wit. Hij wordt geleverd met twaalf stickers met verschillende “monden” die je onder de neus kunt bevestigen.

De Parrot Rolling Spider minidrone heeft een oplaadbare lithium-polymeeraccu van 550 mAh met een autonomie van 8 minuten.

De Parrot Jumping Sumo gebruikt overigens hetzelfde batterijtype. Deze minirobot heeft grote wielen aan de zijkant en heeft de persoonlijkheid en manoeuvreerbaarheid van een kleine racewagen. Hij kan zeer snel 180 graden ronddraaien. De wielen zijn inklapbaar zodat deze robot ook op nauwe tracés kan rijden. Er zit ook een veer in waarmee de Jumping Sumo tot 80 cm hoog en ver kan springen.

Parrot Jumping Sumo khaki

Parrot Jumping Sumo khaki (© ; licentie: )

Net zoals de Rolling Spider heeft ook de Jumping Sumo een camera met een groothoeklens. Foto’s en video’s worden opgeslagen op een micro-geheugenkaartje. De acuu van deze robot houdt het 20 minuten uit.

De Parrot Jumping Sumo minidrone is verkrijgbaar in zwart/rood, wit/zwart en kaki/geel. Er zitten ook drie stickers bij waarmee je de robot verder kunt aanpassen aan je eigen voorkeuren.

De Parrot Rolling Spider en Jumping Sumo minidrones liggen vanaf augustus in de winkel. De Rolling Spider kost €99, terwijl de Jumping Sumo €159 kost.

Hieronder zie je twee filmpjes met de Parrot minidrones in actie.

Foto van Parrot
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelGratis online besturingssysteem werkt met elke browser
Volgend artikelBetaalbare smartphone met groot hd scherm
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.