Snellere versie van piepkleine flashdrive voor Android-apparaten

0
33
Kingston introduceert een usb 3.0-versie van zijn piepkleine Kingston DataTraveler microDuo. Dit miniatuur geheugenstaafje heeft twee usb-poorten: een die past in een computer of latop en een microversie die past in een smartphone of tablet met Google Android en On-The-Go usb-poort.

In maart lanceerde geheugenspecialist Kingston Digital Europe de DataTraveler microDuo geheugenstick, een flashdrive op postzegelformaat waarmee je de opslagruimte van een Android-smartphone of -tablet zonder microsd-geheugenkaartsleuf toch kunt uitbreiden via de micro-usb poort. Daarnaast heeft deze flashdrive een gewone usb-aansluiting, zodat ze ook past op computers, laptops of tablets.

Nu volgt de snellere usb 3.0-versie, die voor het overige op dezelfde manier functioneert. De Kingston DataTraveler microDuo 3.0 is compatibel met USB On-The-Go (OTG)-apparaten en maakt het mogelijk snel en eenvoudig bestanden over te zetten tussen laptops of desktops en smartphones of tablets.

USB OTG is een standaard waardoor mobiele apparaten de gegevens op externe geheugens kunnen lezen. De meeste recente smartphones en tablets ondersteunen het, soms met behulp van extra apps die je kunt downloaden van Google Play.

Kingston DataTraveler MicroDuo 3.0

Kingston DataTraveler MicroDuo 3.0 (© ; licentie: )

Op de website van Kingston vind je een overzicht van alle compatibele tablets en smartphones. Die lijst is overigens niet helemaal volledig. Zo staat de Google Nexus 5 er niet op, terwijl die toch een OTG-poort heeft, die weliswaar pas bruikbaar wordt na de installatie van een extra app. Bij de op de lijst vermelde apparaten werkt OTG zonder dat je extra apps hoeft te installeren.

De Kingston DataTraveler microDuo 3.0 leest gegevens aan maximaal 70 MB/s en schrijft ze aan maximaal 15 MB/s voor de 32GB en 64GB uitvoeringen. De goedkopere 16GB versie is trager: ze leest aan 7 MB/s en schrijft aan 10 MB/s.

Kingston geeft vijf jaar garantie op de DataTraveler microDuo geheugensticks. De 16 GB versie kost €13,2, voor de 32 GB uitvoering betaal je €16,08 en voor de 64 GB versie tel jet €32,76 neer. De usb 2.0 versie kosten momenteel evenveel, maar worden stelselmatig vervangen door de usb 3.0 varianten die je immers ook op tragere usb 2.0 poorten kunt gebruiken.

Foto van Kingston
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.

 

Vorig artikelKekke kiekjes creëren met compacte Android-camera
Volgend artikelBetaalbare rekserver voor kleine bedrijven
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.