Professionele router met dual sim 4G/3G back-up

0
44
De Duitse netwerkspecialist Lancom Systems levert een nieuwe professionele draadloze modemrouter met interne 4G/4G/HSPA+ en dubbele sim-sleuf. De Lancom 1781VA-4G ondersteunt alle vdsl- en adsl-aansluitingen, met inbegrip van vdsl-vectoring tot 100 Mbit/s.

De VDSL2/ADSL2+/4G-combirouter Lancom 1781VA-4G heeft een ingebouwde 4G/3G/HSPA+-modem met dual sim-functionaliteit. De gsm-modem kan dienen als back-up voor wanneer de telefoonverbinding uitvalt. Als een van de twee sims niet werkt, kan er een reserve internetverbinding gelegd worden via een alternatieve provider.

Bij 3G/4G-gebruik haalt de Lancom 1781VA-4G tot 100 MBit/s aan downloadsnelheid en 50 MBit/s aan uploadsnelheid. Bij vdsl zijn doorvoersnelheden tot 100 Mbit/s mogelijk als de aanbieder “vectoring” ondersteunt, een techniek om een hogere snelheid te halen over gewone vdsl-verbindingen.

Lancom 1781VA modemrouter

Lancom 1781VA modemrouter (© ; licentie: )

De router heeft een geïntegreerde Gigabit Ethernet-switch met vier poorten en ondersteuning voor energiezuinig Green Ethernet. De vrij te configureren poorten zijn voor LAN, WAN (tot viervoudige Load Balancing met extra ADSL-, SDSL-, VDSL- of kabelmodems), DMZ, VLAN of monitor te gebruiken. Op de ingebouwde usb 2.0-poort kan een printer of een externe schijf worden aangesloten.

De router ondersteunt zestien virtuele netwerken die elk hun eigen instellingen voor DHCP,DNS, Routing en Firewall kunnen meekrijgen. VPN-verbindingen kunnen snel worden opgestart met behulp van de 1-Click-VPN-Wizard. Uiteraard ondersteunt deze router ook IPv6.

Meerdere Lancom 1781VA-4G routers kan je op afstand onderhouden met de gratis meegeleverde beheeroplossingen LANconfig en LANmonitor.

De Lancom 1781VA-4G kost 899 euro. Standaard biedt de router vijf VPN-kanalen. Dit is met een optie uit te breiden naar 25 kanalen. Een andere optie is een contentfilter tot honderd gebruikers.

Foto van Lancom
Website: Lancom Systems
Categorieën: Hardware, Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelBedien je centrale verwarming vanaf je pols
Volgend artikelExterne ssd met 1TB opslagruimte
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.