Professionele vpn-router met actieve encryptie

0
37
De Duitse netwerkspecialist Lancom Systems introduceert een 450 Mbit/s draadloze vpn-router bedoeld voor de zakelijke markt. De Lancom 1781EW+ heeft hardwarematige netwerkadresvertaling (nat) en bereikt dus gigabit-snelheden bij virtuele verbindingen. Zelfs met actieve vpn-encryptie haal je nog een netto vpn-doorvoer van meer dan 200 Mbit/s op het internet.

De Lancom 1781EW+ is op de eerste plaats een WiFi-router die uitzendt in de 2,4- of 5 GHz-frequentieband. Op de Gigabit Ethernet wan-poort kun je elk type van xdsl- of kabelmodem aansluiten om een internetverbinding te leggen. De ingebouwde Gigabit Ethernet-switch heeft vier poorten die men vrij kan configureren. Die verbruiken dankzij de Green Gigabit Ethernet-technologie weinig energie.

Load balancing is mogelijk voor alle vier WAN-connecties wat gelijktijdig gebruik van verschillende internetconnecties mogelijk maakt. Op de usb 2.0-poort kan men bovendien een printer of extern opslagmedium aansluiten.

Lancom 1781EW+ vpn-router

Lancom 1781EW+ vpn-router (© ; licentie: )

De 1781EW+ is ook een “advanced routing and forwarding” (arf) vpn-router waarop maximaal zestien virtuele netwerken kunnen worden ingericht, elk met eigen instellingen voor dhcp, dns, routing en firewall. (Lees onze netwerkcursus voor meer uitleg over deze begrippen.) Zelfs als je de actieve vpn-encryptie inschakelt, haal je dankzij de interne gigabit-technologie nog ruim 200 Mbit/s doorvoersnelheid op de virtuele verbindingen.

De twee externe antennes van de 1781EW+ zijn verwisselbaar en op de achterkant heeft deze vpn-router ook een com-poort.

De volledige specificaties vind je in het gelinkte pdf-document op de website van Lancom Systems.

The Lancom 1781EW+ is vanaf juni 2014 leverbaar. Het apparaat wordt standaard geleverd met vijf IPSec VPN-kanalen. Deze zijn optioneel uit te bereiden naar 25 kanalen. Andere opties zijn database-gerelateerde internet-contentfiltering voor maximaal honderd gebruikers en een Public Spot-optie voor de inzet van openbare draadloze LAN’s.

Vorig artikel28-inch monitor met 4K-resolutie
Volgend artikelPiepkleine nas met ruime opslag-mogelijkheden
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.