Piepkleine nas met ruime opslag-mogelijkheden

0
64
NAS-specialist Synology lanceert de DiskStation DS414slim, een compacte centrale netwerkschijf voor thuisgebruikers en kleine bedrijven die veel opslagmogelijkheden biedt in een piepkleine en fluisterstille verpakking.

De nieuwe DiskStation DS414slim NAS-server van Synology meet slechts 12 x 10,5 x 14,2 cm en weegt leeg maar 660 gram, maar biedt toch plaats aan vier “hot-swappable” 2,5-inch harde schijven of ssd’s. Grotere 3,5-inch schijven passen er dus niet in, alleen de “laptopformaat”-schijven die stil en energiezuinig zijn.

De DiskStation DS414slim is zelf ook erg energiezuinig. Deze nas verbruikt slechts 15,48 Watt, een welkome besparing op je energieverbruik voor een apparaat dat normaal 24/7 ingeschakeld blijft.

De maximale opslagcapaciteit bedraagt 6 TB (als je er vier 2,5-inch schijven van elk 1,5 TB insteekt). De capaciteit hangt natuurlijk ook af van het raid-beschermingsniveau dat je kiest.

Synology DS414slim nas-server

Synology DS414slim nas-server (© ; licentie: )

De DiskStation DS414slim heeft een 1,2 GHz Marvell Armada 370 cpu met 512 MB DDR3-geheugen en gebruikt net zoals alle andere Synology NAS-servers het DSM 5.0 besturingssysteem dat uitgebreide opslagmogelijkheden biedt.

In een Windows-omgeving behaalt de DS414slim gemiddelde lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk 110,91MB/sec en 54,53MB/sec. Ook is deze nas uitgerust met twee USB 3.0-poorten en evenveel Gigabit LAN-poorten. Schijven kun je zonder gereedschappen installeren of verwisselen, ook als de DiskStation ingeschakeld is.

Uitgebreide specificaties van deze nas vind je op de website van Synology.

De Synology DiskStation DS414slim nas-server kost €266,2 zonder schijven.

Foto van Synology
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelProfessionele vpn-router met actieve encryptie
Volgend artikelSchok- en waterbestendig geheugenstaafje presteert goed
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.