Goedkope dual-band router ondersteunt Wireless-AC

2
38
De nieuwe en betaalbare Archer C2 AC750 dual-band Gigabit-router van netwerkfabrikant TP-Link werkt in de Wireless-AC frequentieband drie keer sneller dan draadloos-N en verbruikt tegelijk minder energie. Via de usb-poort deel je eenvoudig printers en externe schijven in je lokale netwerk.

De TP-Link Archer C2 AC750 dual-band Gigabit-router heeft twee externe en verwisselbare antennes voor een stabiel signaal in alle richtingen en een hoge snelheid over grotere afstanden.

Deze router ondersteunt gelijktijdige verbindingen in de 2,4 GHz- en 5 GHz-frequentiebanden. In de 5 GHz-band haal je dankzij draadloos-AC draadloze doorvoersnelheden tot 433 Mbit/s, op voorwaarde dat je client-apparaat deze snellere draadloze wifi-standaard ook ondersteunt. In de 2,4 GHz bereik je doorvoersnelheden tot 300 Mbit/s.

TP-Link Archer C2 AC750 router

TP-Link Archer C2 AC750 router (© ; licentie: )

De IEEE 802.11ac-standaard voor draadloze netwerkcommunicatie laat niet alleen hogere doorvoersnelheden toe, maar verbruikt ook minder energie.

De TP-Link Archer C2 AC750 dual-band Gigabit-router heeft één Gigabit wan-aansluiting en vier Gigabit lan-ansluitingen waarop je netwerkapparaten via een gewone netwerkkabel kunt aansluiten.

Via de usb 2.0-aansluiting kun je eenvoudig printers, bestanden en media lokaal of op afstand delen via de ingebouwde ftp-Server.

TP-Link levert een cd mee met een hulpprogramma voor configuratie, waardoor je deze draadloze router snel kunt installeren in je lokale netwerk.

De TP-Link AC750 (Archer C2) kost 69,99 euro.

Vorig artikelRobuuste Windows-tablet heeft 20 uur autonomie
Volgend artikelWaterdicht hoesje brengt smartphone in vakantiestemming
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. Waar kan ik het wachtwoord vinden voor de site van TP-link 192.168.0.1. om in teloggen op mijn router settings. Ik heb een usb printer maar die wordt niet herkend door de router
    met vriendelijke groet.

    • TP-Link gebruikt “admin” “admin” als standaard inlog en wachtwoord. Zo kun je inloggen, maar wijzig dit dan daarna wel in iets anders zodat niet iedereen in je router kan. Als het standaard wachtwoord niet werkt dan zul je je router evt. moeten resetten, inloggen met het standaard ww en opnieuw alles configureren. Resetten doe je door het verzonken reset-knop op de achterkant zes à tien seconden ingedrukt te houden met een paperclip. Laat los en de router zal herstarten. Het resetten is gelukt als alle lichtjes beginnen te knipperen en dan na een tijdje gedeeltelijk weer normaal gaan branden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.