Budget NAS-server met dual-core cpu

0
60
In zijn budgetserie “j” NAS-netwerkschijven introduceert Synology het eerste exemplaar met een dual-core processor. Met de DiskStation DS414j vier-baaien NAS kunnen thuisgebruikers en kleine bedrijven data centraal delen, beheren en beveiligen.

Naast een 1,2 GHz MindSpeed Comcerto 2000 cpu met twee processorkernen en een “floating point”-eenheid die het verwerken van afbeeldingen versnelt, heeft de DiskStation DS414j ook een snelle externe usb 3.0 “SuperSpeed” poort, naast één usb 2.0 poort en één Gigabit Ethernet-aansluiting.

Deze NAS behaalt in Windows-omgevingen leessnelheden tot 111,77MB/s en schrijfsnelheden tot 80MB/s, afhankelijk van het gebruikte type harde schijven.

De NAS wordt leeg verkocht en biedt intern plaats aan vier schijven van elk maximaal 5 TB die je in verschillende raid-configuraties kunt instellen om zo je gegevens optimaal te beveiligen tegen verlies. Een aparte encryptie-chip ontlast de cpu van coderingsberekeningen, waardoor de overdrachtssnelheid hoger ligt dan normaal bij NAS’en van dit niveau.

Synology DS414j

Synology DS414j (© ; licentie: )

De DS414j gebruikt overigens hetzelfde uitgebreide DiskStation Manager (DSM) 5.0 besturingssysteem als de duurdere NAS’en van Synology. Over de mogelijkheden van DSM 5.0 berichtte DiskIdee eerder al.

De DiskStation DS414j verbruikt in werking 36,7 Watt en in rusttoestand 8,5 Watt.

Deze NAS kost €250. Uitgebreide technische specificaties vind je op de website van de fabrikant.

Foto van Synology
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelGaming-hoofdtelefoon met afneembare microfoon
Volgend artikelDraadloze Bluetooth-luidsprekers met eenvoudige nfc-koppeling
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.