Drone met gps- en flight recorder-module filmt in HD

0
31
Parrot introduceert een GPS Edition van de eerder door DiskIdee geteste Parrot AR.Drone 2.0 quadricopter.  De drone vliegt nu nauwkeurige en stabieler en kan ook op automatische piloot vliegen en zelfstandig terugvliegen naar zijn vertreklocatie.

We kennen Parrot als producent van hoogwaardige carkits en draadloze speakers zoals de Parrot Zikmu. Maar het Franse technologiebedrijf heeft ook al lang een betaalbare quadricopter drone in het productgamma. Daar komen regelmatig upgrades voor uit, zoals vorig jaar nog een grotere batterij voor meer vlieguren en een Flight Recorder om vluchtgegevens te bewaren.

Nu pakt het uit met een GPS Edition van de eerder door DiskIdee geteste Parrot AR.Drone 2.0 quadricopter.  Dat is een bundeling van de camouflageversie van de AR.Drone 2.0 (“Edition Sand”) met een oplaadbare lithium-ion accu voor maximaal 12 uur vliegtijd en een Parrot Flight Recorder met gps-module.

Parrot AR.Drone met Flight Recorder en batterij

Parrot AR.Drone met Flight Recorder en batterij (© ; licentie: )

Sinds zijn introductie medio vorig jaar kreeg de Flight Recorder er enkele functies bij. Zo is deze usb-module, die je in de usb-poort van de Parrot AR.Drone steekt, compatibel met het MAVLink open source-communicatieprotocol. De drone kan dus worden gebruikt met QGround Control software voor het bepalen van vliegroutes.

Bovendien kan Paparazzi, open source autopilot-software ontwikkeld door studenten van de TU Delft, eenvoudig worden ingebouwd in de Parrot AR.Drone 2.0. Vanaf een computer kan de vliegroute worden opgegeven en de AR.Drone 2.0 legt de reis vervolgens automatisch af. Met de “Return Home” functie keert de drone met één druk op de thuisknop automatisch terug naar zijn vertreklocatie.

In het 4GB geheugen van de Flight Recorder kun je tot twee uur 720p HD-video vastleggen.

De Parrot AR.Drone 2.0 GPS Edition bundel is vanaf april verkrijgbaar via het internet en in de speciaalzaak voor een adviesprijs van €419.

Foto van Parrot
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelCompacte 500 Mbit/s powerline-stekker verbruikt slechts 2 watt
Volgend artikelDraadloze hoofdtelefoon met 9.1-kanaals surroundgeluid
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.