Kinetische schakelaar voor intelligente led-verlichting

0
153
In de ‘Friends of Hue’-productlijn met uitbreidingen voor zijn intelligente led-verlichting Hue introduceert Philips deze zomer twee nieuwe uitbreidingen. Philips Hue lux is een volledig witte versie die je met je smartphone of tablet kunt besturen. Philips Hue tap is een intelligente schakelaar die werkt met kinetische energie en dus geen batterij nodig heeft.

Met ‘Friends of Hue’ biedt Philips nieuwe mogelijkheden voor het Hue systeem met draadloze sfeerverlichting dat we eerder hebben getest. In de zomer van vorig jaar lanceerde Philips al de LivingColors Bloom en LightStrip als Friends of Hue die draadloze verbinden via de Philips Hue-bridge. Deze zomer komen daar de Hue tap en Hue lux bij. Het eerste is een volledige witte uitvoering van de draadloze sfeerverlichting. Het tweede is een intelligente bedieningsknop die geen batterijen nodig heeft.

Hue lux, de volledige witte uitvoering van Hue, kun je net zoals de originele versie bedienen met je smartphone of tablet. Deze witte led-lamp met ingebouwde draadloze ontvanger kan probleemloos worden geïntegreerd in ene bestaande Hue-installatie en gebruikt de zelfde ‘backbone’ als de rest van het systeem.

De witte Hue lux is ook compatibel met alle bestaande apps en compatibele apparatuur van derden, zoals de intelligente Jawbone armband die ’s ochtends zelf detecteert wanneer je ontwaakt en dan de Hue lux in je badkamer kan inschakelen.

Philips Friends of Hue lux en tap

(© ; licentie: )

De Hue lux startkit bevat twee Hue lux-lampen en een Hue bridge. De lampen kun je in een bestaand armatuur schroeven, terwijl je de bridge aan je WiFi-router koppelt. Daarna kun je ermee aan de slag op dezelfde manier als met de originele Hue die we eerder hebben getest.

De nieuwe Hue tap is een heruitvinding van de klassieke lichtschakelaar. Met deze batterijloze schakelaar bedien je je intelligente Hue-verlichting waar je maar wil, ook als je geen smartphone of tablet bij de hand hebt. De schakelaar werkt met kinetische energie en heeft dus stroom noch batterijen nodig. Je kunt je bestaande lichtscènes van je smartphone of tablet naar een van de vier knoppen van de Hue tap uploaden en ze dan met één knopdruk in- of uitschakelen. Hue tap control werkt met dezelfde Hue bridge die je in alle Hue en  Friends of Hue startpakketten vindt.

Beide nieuwe Friends of Hue producten liggen vanaf deze zomer in de winkel. Het Hue lux startpakket met twee lampen en een bridge kost €99,95. De Hue tap schakelaar kost €59,99.

Foto van Philips
Website: Bezoek Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelHardnekkige malware verwijderen met usb-stick
Volgend artikelNetwerkcamera met 4K resolutie
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.