Opslagruimte van Android-telefoon zonder uitbreidingssleuf toch uitbreiden

0
53
Met de piepkleine Kingston DataTraveler microDuo geheugenstick kun je de opslagruimte toch uitbreiden, zelfs al heeft jouw Android-smartphone geen microsd-geheugenkaartsleuf. Deze micro-usb flashdrive heeft ook nog een gewone usb-aansluiting, zodat ze ook past op computers, laptops of tablets.

De nieuwe Kingston DataTraveler microDuo is een piepklein geheugenstaafje met twee usb 2.0-aansluitingen: een micro-aansluiting die past in de gelijkaardige aansluiting van de meeste Android-telefoons en een gewone aansluiting die in elke computer en de meeste tablets past.

De afmetingen van het staafje zijn 27,63 x 19,46 x 8,56 mm: gemakkelijk overal mee te nemen. Het is verkrijgbaar in opslagcapaciteiten van 8 GB, 16 GB, 32 GB en over enige tijd ook in 64 GB.

Kingston DataTraveler microDuo

Kingston DataTraveler microDuo (© ; licentie: )

 

De micro-usb-aansluiting van je smartphone moet wel de usb otg (on the go) standaard ondersteunen om dit staafje te kunnen gebruiken. Dat betekent onder andere dat je smartphone of tablet minstens Android 4.0 moet draaien. Op de website van Kingston vind je een lijst met otg-compatibele Android-telefoons en -tablets. Die lijst is overigens onvolledig. Je kunt zelf in de specs of handleiding van jouw smartphone of tablet nakijken of zijn micro-usb poort geschikt is voor de DataTraveler microDuo.

Dankzij de dubbele micro-usb en usb 2.0-connectoren kun je met behulp van dit geheugenstaafje eenvoudig grote bestanden zoals muziek, video’s of foto’s overzetten tussen je Android-apparaat en je pc of een ander mobiel apparaat.  De aansluiting die je niet gebruikt, wordt beschermd met een plastic lipje dat in twee richtingen beweegt.

Kingston geeft vijf jaar garantie op de DataTraveler microDuo geheugensticks. De 8GB en 16 GB versies kosten elk €16. De prijzen van de 32 GB en 64 GB versies zijn nog niet bekend.

Foto van Kingston
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelTeksten scannen en snel herkennen
Volgend artikelTelescopen en verrekijkers van Swarovski aan iPhone koppelen
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.