Tweede generatie Chromebooks werkt 8,5 uur op volle batterij

1
57
Samsung introduceert twee nieuwe Chromebooks met schermdiagonalen van 11,6 en 13,3 inch. De Samsung Chromebook 2 zijn sneller en lichter en werken een volle werk- of schooldag op batterij.

Chromebooks draaien Google’s Chrome OS-besturingssysteem, waardoor je alle Google applicaties zoals Chrome, Hangouts en Docs kunt gebruiken. Jouw gegevens bewaar je in principe in de cloud op Google Drive en met de Chromebook kun je er op elke locatie aan. Een permanente internetverbinding is uiteraard een must, al kun je in noodgevallen je gegevens ook kwijt op het ingebouwde flashgeheugen of een sd-geheugenkaartje. Een Chromebook is in minder dan een seconde bruikbaar en het opstarten duurt slechts tien seconden.

Drie jaar nadat Samsung zijn eerste 11,6-inch Chromebook in de VS op de markt bracht (bij ons werd die pas in 2013 uitgebracht), introduceert het nu zijn Chromebook 2 serie met twee modellen. Het 11,6-inch model heeft een schermresolutie van 1366 x 768 pixels. Het grootste 13,3-inch model heeft een Full HD scherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels.

Processor van dienst is een energiezuinige Samsung Exynos 5 Octa processor met acht processorkernen (“octacore”): 1,9 GHz voor het kleine en 2,1 GHz voor het grote model. Het kleine model heeft 2 GB werkgeheugen, terwijl het grote model uitgerust is met 4 GB werkgeheugen. De opslagruimte is slechts 16 GB groot.

De accu houdt het 8,5 uur uit op een lading, zodat je een volle werk- of schooldag aan de slag kunt.

Samsung Chromebook 2

Samsung Chromebook 2 (© ; licentie: )

De Samsung Chromebook 2 is anderhalve centimeter dun en weegt 1,2 kg voor het 11,6-inch model, terwijl het 13,3-inch model 1,65 mm dun is en 1,39 kg weegt.

Naast de standaard Google applicaties levert Samsung ook enkele extra Chrome OS apps mee, waaronder het beheerprogramma Air Droid Premium, de intelligente takenlijst Wunderlist Pro en LittleBridge.com, een app om Engels te leren.

Beide Samsung Chromebook 2 toestellen liggen half april in de winkels. Het kleine model kost €329, terwijl je voor het grote model €399 betaalt.

Foto van Samsung
Website: Visit Website Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelWindows 8.1 draait verrassend vlot op goedkope minitablet
Volgend artikelTeksten scannen en snel herkennen
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.