28-inch monitor met 4K resolutie toont miljard kleuren

0
41
Samsung introduceert zijn eerste 4K monitor, de UD590, die een miljard kleuren weergeeft en een responstijd heeft van slechts 1ms.

4K Ultra HD resolutie is een nieuwe standaard binnen het televisiewereldje, maar dringt nu ook door tot de wereld van desktopmonitoren. Na Asus, LG en Dell kondigt nu ook Samsung een 28-inch Ultra HD beeldscherm aan met een beeldverhouding van 16:9 en een pixelresolutie van 3.840 x 2.160, ofwel 8,3 megapixels.

De horizontale en verticale resolutie van dergelijke beeldschermen ligt dubbel zo hoog als bij Full HD 1080p. Ze geven ook vier keer meer pixels in totaal weer.

De nieuwe Samsung UD590 4K Ultra HD monitor geeft bovendien 64 keer meer kleuren weer dan een gewoon beeldscherm. Een miljard kleuren zorgt voor een goede kleurkwaliteit tot in de kleinste details.

Samsung UD590 monitor

Samsung UD590 monitor (© ; licentie: )

De UD590 heeft UHD-upscalingtechnologie aan boord en kan dus gewone HD-beelden opwaarderen naar Ultra HD.

Dankzij de Picture in Picture (PIP) 2.0-voorziening kun je in een deel van het scherm een andere bron weergeven met een eigen resolutie van Full HD 1080p.

Daarnaast heeft de UD590 nog Picture by Picture (PBP), een snufje waarmee je twee verschillende pc’s op één beeldscherm kunt aansluiten, met hun eigen ingebouwde resoluties.

De speciale spelletjesstand van de UD590 geeft donkere beelden weer met een grotere helderheid.

Deze nieuw Samsung-monitor heeft een DisplayPort en twee hdmi 1.4-ingangen.

Samsung pakt vandaag ook nog uit met twee nieuwe Full HD-beeldschermen, de 28-inch SD590 en de 23,6-inch SD590. Deze liggen in april in de winkels. De UD590 is pas vanaf mei te koop. Op de CES-beurs in Las Vegas toonde Samsung ook nog een 31,5-inch Ultra HD monitor. Of en wanneer die UD970 bij ons op de markt komt, is nog niet bekend.

Prijzen voor deze nieuwe monitoren heeft Samsung nog niet meegedeeld.

Foto van Samsung
Website: Visit Website Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelHD-bewakingscamera detecteert lichaamswarmte
Volgend artikelNieuwe Samsung Android-tablet heeft A4-formaat
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.