Schaalbare NAS-server voor inbouw in serverrack

0
107
De Synology RackStation RS814+ NAS biedt tot 16TB opslagruimte, die je kunt uitbreiden tot 32TB met de optionele RX410 uitbreidingseenheid. De vrijwel identieke, maar iets duurdere RackStation RS814RP+ heeft dubbel uitgevoerde voedingen voor een hoge service up-time.

De Synology RackStation RS814+/RS814RP+ NAS is bedoeld voor kmo’s/mkb’s die een krachtige, maar betaalbare en eenvoudig uit te breiden storage-oplossing zoeken. Deze NAS haalt maximale lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk 330MB/sec en 196MB/sec (bij RAID5 in een Windows-omgeving). De hoge prestaties zijn te danken aan de krachtige 2,13 GHz Intel Atom dual-core processor en het 2GB interne DDR3-geheugen, dat men maximaal kan uitbreiden tot 4GB.

In de 1U-hoge rek passen vier schijven, naar keuze SATAII of SATAIII en naar keuze hdd of ssd. Als je de RX410 uitbreidingseenheid toevoegt, kun je nog vier extra schijven toevoegen voor een totale opslagcapaciteit van 32TB.

Synology RS814+

Synology RS814+ (© ; licentie: )

 

De RackStation RS814+/RS814RP+ heeft vier gigabit Ethernet-poorten, die aan elkaar kunnen worden gekoppeld voor nog hogere prestaties. Externe bronnen kun je aansluiten op de beide ingebouwde USB 3.0-poorten of de ene eSATA-poort. Je kunt ook een draadloze dongle in een van de USB-poorten steken voor draadloze toegang tot de NAS-server. De Synology RX410 kan veilig worden aangesloten op de Synology RS814+/RS814RP+ via een eSATA-kabel met speciaal ontworpen vergrendelingsaansluitingen.

Er steken drie ventilatoren in deze storage-apparaten. Bij een ventilatorstoring activeert het ingebouwde redundantiesysteem de functionele ventilator(en) voor een betere ventilatie. De RackStation RS814+ heeft een 200W voeding en produceert 25,1 dB(A) lawaai. De RackStation RS814RP+ heeft twee redundante voedingen van 250W en produceert met 52,6 dB(A) heel wat meer lawaai dan zijn goedkopere broer.

Het Synology DSM 4.3 besturingssysteem ondersteunt tal van geavanceerde functies, zonder dat dit ten koste gaat van de gebruiksvriendelijkheid. De functionaliteit kun je nog uitbreiden met behulp van apps, zoals een videobewakingsserver, of een McAfee antivirusserver. Met Synology Web Station met PHP/MySQL-ondersteuning kunnen tot 30 websites op een enkele Synology RS814+/RS814RP+ worden gehost.

Deze NAS is Citrix Ready en ondersteunt VMWare vSphere 5 virtualisatie met VAAI (techniek om de communicatie tussen de nas en VMWare-hosts te versnellen).

Meer technische details over de RS814+/RS814RP+ vind je op de website van Synology.

De RS814+ kost €675, terwijl je voor de RS814RP+ €965 betaalt (excl. BTW en excl. schijven).

Foto van Synology
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikel6-inch Android-smartphone voor minder dan 400 euro
Volgend artikelEindejaarsknaller opnieuw in rekken bij Aldi Nederland
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.