USB 3.0 stick met hardware-versleuteling

2
90
Integral Courier Dual usb 3.0 stick

Integral Courier Dual usb 3.0 stick (© ; licentie: )

De nieuwe Courier USB 3.0 Drive en Courier Dual USB 3.0 Drive van opslagspecialist Integral zijn voorzien van 256-bit AES hardware-versleuteling. Als je dit geheugenstaafje verliest of als het gestolen wordt, kunnen onbevoegden niet aan de gegevens die erop staan.

Integral Memory produceert geheugenkaartjes, geheugenstaafjes, externe schijven en uitbreidingsgeheugen voor computers. Het pakt nu uit met snelle USB 3.0 Courier geheugenstaafjes met hardwarematige 256-bit AES-versleuteling. Ze vullen het bestaande Integral-gamma aan van externe Crypto USB 2.0 schijven met hardware-versleuteling.

De nieuwe sticks hebben een FIPS 197/140-2 validatie. Dit garandeert dat de versleuteling ook fysiek niet te omzeilen is. De encryptie werkt volledig zelfstandig op de stick zelf. Er is dus geen aparte software nodig om de bestanden die je op de stick kopieert te versleutelen en te beveiligen met een wachtwoord.

De Courier Dual USB 3.0 Drive heeft trouwens een dubbele wachtwoordfunctie, eentje voor de gebruiker en de andere voor de systeembeheerder. De Dual-stick is dan ook vooral bedoeld voor bedrijven.

Beide versleutelde geheugenstaafjes vernietigen de informatie die erop staat automatisch wanneer een wachtwoord herhaaldelijk verkeerd wordt ingevoerd.

De behuizingen van de Crypto USB Drives kunnen niet worden geopend. De opslagchips zijn fysiek extra beveiligd door middel van een epoxy-harslaag en een stalen behuizing.

Dankzij de USB 3.0-technologie worden bestanden tot tien keer sneller opgeslagen dan op een USB 2.0 stick. De Courier’s kunnen natuurlijk wel nog gebruikt worden op een USB 2.0 poort, maar werken dan trager.

De Courier USB 3.0 Flash Drives hebben een meertalige interface met keuze uit 24 talen, waaronder Nederlands. De Drives zijn compatibel met Microsoft Windows XP, Microsoft Windows Vista, Microsoft Windows 7, Microsoft Windows 8, Mac OS X en met de meeste consumentenapparatuur.

De Courier USB 3.0 Drives zijn verkrijgbaar vanaf 40 euro in de varianten 8GB, 16GB en 32GB.

Vorig artikelSnelle adsl-router met geïntegreerde dect-telefooncentrale
Volgend artikelIntelligent stopcontact automatiseert en meet verbruik van elektrische apparaten
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. Geachte heer Schildermans,

    Ik vraag mij al jaren af waar die versleuteling goed voor is. De eigenaar kan zijn sleutel niet toepassen en kan ook de gebruikte sleutel niet achterhalen. Iemand die de USB stick steelt kan alles gewoon lezen en als de stick stuk gaat is een datarecuperatie totaal uitgesloten. Dus , waar is dat goed voor?

    • Geachte Paul Vellemans, de gegevens op dergelijke schijven of sticks zijn beschermd met publieke-sleutel cryptografie. Het zou me te ver leiden dit hier uit te leggen, maar op de Engelse Wikipedia vind je daar goede informatie over (zoek op “public-key cryptography”). De essentie van dit systeem is dat de eigenaar wel altijd aan zijn of haar gegevens kan, op voorwaarde dat hij of zij over zijn sleutel beschikt (meestal een cijfercode), maar dat iemand anders er nooit aankan, ook niet bij verlies. Een stick die stuk gaat is ook een probleem als de informatie niet versleuteld is. Back-ups van belangrijke gegevens blijven noodzakelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.