Rocki maakt al je luidsprekers draadloos

0
33
Rocki is een een kleine, goedkope Wifi-ontvanger die je kan aansluiten op diverse geluidssystemen om muziek draadloos af te spelen van smartphones en tablets via de bijhorende app.

Rocki is een project van een internationale groep enthousiaste audio- en technologieliefhebbers op de crowdfunding website Kickstarter. In plaats van Bluetooth (zoals de onlangs door ons geteste The Vamp) gebruikt het Rocki Wifi Music System WiFi 802.11b/g/n technologie om muziek draadloos af te spelen met elk muziek- en luidsprekersysteem.

Rocki Play

Rocki Play (© ; licentie: )


Het WiFi muzieksysteem bestaat uit de Rocki Play en de Rocki app. De Play is een kleine dongle (92 x 54 x 17 mm) die is uitgerust met een 3,5 mm audio-aansluiting. Daardoor kan je de Rocki Play aansluiten op elk audiosysteem in huis, van HiFi-systemen tot actieve luidsprekersystemen. Met meerdere Rocki Play apparaatjes kan je desgewenst een multikamermuzieksysteem bouwen.

Met de gratis Rocki App kan je muzieknummers zoeken en selecteren en het volume regelen. De Rocki App is beschikbaar voor elke smartphone, waaronder Android, iOS en Windows Phone via een HTML5 versie. De HTML5 versie maakt de toepassing ook geschikt voor gebruik via de webbrowser op je pc (Windows, Mac, Linux).

Je kan op Kickstarter intekenen op het Rocki Wifi Music System voor $ 49 (exclusief verzendkosten).

Vorig artikelSchaalbare NAS-server voor montage in serverracks
Volgend artikelStievie, Vlaamse tv kijken op Android of Apple met veel beperkingen
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.