Video toont de grafische evolutie van titels in videogames

0
71
Een korte video geeft aan de hand van de titels van populaire videogames een overzicht van hoe de grafische ontwerpen ervan evolueerden de afgelopen dertig jaar.

De website Art of The Title toont aan de hand van compilaties het creatieve proces bij het ontwerpen van film- en televisietitels. Zo kan je op hun Vimeo-videokanaal bijvoorbeeld een overzicht bekijken van vijftig jaar James Bond-titels.

Met A Brief History of Video Game Title Design maakten de titelliefhebbers een overzicht van hoe het ontwerp van titels van videogames de afgelopen dertig jaar evolueerde.

In iets meer dan twee minuten krijg je een montage te zien van de titels van meer dan dertig videogames, van klassiekers zoals Donky Kong en The Legend of Zelda uit de jaren tachtig tot recente blockbusters zoals Grand Theft Auto V. Het geschiedenisoverzicht van de titels toont meteen ook hoe de grafische kwaliteit van de videogames evolueerde.

De volledige lijst van de videogames die voorkomen in  A Brief History of Video Game Title Design vind je via deze link (als je naar beneden scrollt).

Vorig artikelArchos 10-inch Android tablet met magnetische cover
Volgend artikelMuziek op (oude) luidsprekers afspelen via Bluetooth met The Vamp
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.