Projection mapping maakt live optreden van mens en robots tot visueel hoogstandje

0
110
Box is een live optreden waarbij een spel wordt gespeeld met de werkelijke en digitale ruimte door het inzetten van mens, robots en projection mapping.

De voorstelling Box werd ontwikkeld door Bot & Dolly, een design- en ingenieursstudio gevestigd in San Francisco die gespecialiseerd is in automatisering, robotica en filmmaken. Box brengt verschillende technieken samen in een visueel hoogstandje: grootschalige robots, projection mapping en software.

Box by Bot & Dolly

Box by Bot & Dolly (© ; licentie: )

Projection mapping maakt het mogelijk om bijna elke ondergrond te gebruiken als dynamisch beeldscherm. In het stuk worden twee hoge resolutie projectoren gebruikt, naast een SCOUT en twee IRIS robotsystemen. De software die de live voorstelling mogelijk maakt werd ontwikkeld door Bot & Dolly.

De video is een registratie van Box tijdens een live voorstelling. De makers geloven dat hun methodologie “enorme potentie heeft om theatrale presentaties radicaal te transformeren en nieuwe vormen van expressie te definiëren.”

Vorig artikelNieuwe generatie WD My Book externe harde schijven
Volgend artikelLoop eens binnen bij CERN en bezoek deeltjesversneller
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.