2D omvormen in 3D met één pennestreek

0
299
3-Sweep is een nieuwe techniek om voorwerpen uit een 2D-beeld te lichten en om te vormen tot een 3D-voorwerp dat je van alle kanten kan bekijken.

De 3-Sweep techniek bestaat erin de contouren van voorwerpen te selecteren met enkele eenvoudige hulpmiddelen en in drie bewegingen. Vervolgens berekent het programma de ruimtelijke vorm van het voorwerp op basis van deze gegevens. De omvorming gebeurt in enkele seconden. De software werkt goed met simpele vormen als balken en cilinders, ook als die gebogen zijn, maar niet met objecten met een heleboel kleine, ingewikkelde onderdelen.

3-Sweep

3-Sweep (© ; licentie: )

3-Sweep wordt ontwikkeld door wetenschappers van de Tel-Aviv University in Israël en de Tsinghua University in Beijing, China. De technologie maakt het eenvoudig om bewerkbare 3D-onderdelen te creëren uit een voorwerp op een foto en meteen ook de texturen zoals die er op de achterkant van deze objecten zouden uitzien.

In een video demonstreert iemand van het team hoe de software werkt en wat de mogelijkheden zijn, evenals enkele gevallen waar de algoritmes van de software falen, zoals bij een voorwerp met een vage contour.

Vorig artikelWacom touchpad ondersteunt ook drukgevoelige peninvoer
Volgend artikelSnelle zwart-witprinters met LED-technologie van OKI
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.