Pioneer navigatiesysteem toont in de auto informatie met augmented reality

2
139
Pioneer introduceert het NavGate head-up display (HUD) met augmented reality dat informatie in een hoge resolutie weergeeft binnen het gezichtsveld van de bestuurder.

De Pioneer NavGate HUD dien je te bevestigen aan de zonneklep van een auto. Het systeem projecteert verkeers-, navigatie- en andere informatie in kleur voor de auto, net boven de horizon. De bestuurder kan op die manier zijn blik op elk moment op de weg houden.

Pioneer NavGate HUD

Pioneer NavGate HUD (© ; licentie: )


Met de hulp van een DLP-projector creëert de Pioneer NavGate HUD ongeveer drie meter voor de bestuurder een virtueel 30-inch (76,2 cm) scherm. De informatie wordt op die manier als het ware in het landschap weergegeven wat voor een meer intuïtieve rijervaring moet zorgen.

De NavGate HUD is compatibel met de smartphone-apps CoPilot en iGO primo en ondersteunt diverse smartphones. Je sluit ze via USB aan op het toestel. De instructies kan je beluisteren via de luidspreker van de smartphone of via de geluidsinstallatie met Bluetooth in de auto. Wordt er muziek afgespeeld via het mobiele apparaat of de luidsprekers van de auto, dan dempt het systeem het volume automatisch.

De NavGate HUD geeft navigatie-instructies, points of interest, gevaarlijke punten en ander informatie, zoals snelheid en een klok, weer. Bovendien waarschuwt het systeem voor snelheidscamera’s en camera’s aan verkeerslichten, en berekent hij de afstand tot aan de bestemming en de geschatte aankomsttijd.

De lichtsensoren in de Pioneer NavGate HUD stemmen de helderheid van de projecties automatisch af op de lichtinval voor een betere zichtbaarheid en een lager stroomverbruik.

Prijs en beschikbaarheid
De Pioneer NavGate HUD is vanaf oktober 2013 te koop. De adviesprijs bedraagt 599,99 Britse Pond (circa 710 euro).

Foto van Pioneer
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikel2-schijven NAS voor het thuisnetwerk van D-Link
Volgend artikelSamsung lanceert slim polshorloge
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.