Draadloze luidsprekers met hifikwaliteit en 20 uur autonomie

0
29
Met de SC-NA30 en SC-NA-10 introduceert Pioneer twee draadloze luidsprekers die 20 uur muziek kunnen afspelen op een volle batterij. Bovendien gebruiken ze een nieuw Bluetooth-profiel waardoor ze ongecomprimeerde muziek van hifikwaliteit kunnen weergeven.

Draadloze luidsprekers werken meestal via Bluetooth en dat is voor de nieuwe Pioneer SC-NA30 en SC-NA-10 niet anders, al werken ze over nog kortere standaarden ook met de draadloze NFC-technologie.

Bluetooth heeft geen al te beste reputatie voor wat betreft de audiokwaliteit: het geluid wordt teveel gecomprimeerd om van echte hifikwaliteit te kunnen spreken.

Audio van een zekere kwaliteit wordt bij Bluetooth verdeeld via het A2DP-profiel in combinatie met SBC, een lossy audiocoderingstechnologie die qua geluidskwaliteit niet veel beter is dan een zwaar gecomprimeerde mp3 van 160 à 170 kbps.

Pioneer SC-NA30EG-S

Pioneer SC-NA30EG-S (© ; licentie: )

De Pioneer SC-NA30 en SC-NA-10 draadloze speakers gebruiken echter de aptX audiocoderingstechnologie die een veel hogere audiokwaliteit toelaat (naar keuze lossy of lossless). Natuurlijk moet ook het apparaat waarmee je muziek uitzendt aptX ondersteunen in zijn A2DP-profiel.

Dat is voorlopig alleen het geval bij de duurdere smartphones van HTC, Nokia en Samsung en bij sommige draadloze hifiversterkers, audiospelers en dac’s van Arcam, Cambridge Audio, NAD, Onkyo en Pioneer.

Ondersteunt je bron de aptX codec niet, dan valt het geluid van de Pioneer SC-NA30 en SC-NA-10 draadloze speakers terug op de SBC codec en zit je dus toch nog opgescheept met matige mp3-audiokwaliteit. Ook via NFC is de audiokwaliteit minder goed.

De interne batterijen van de SC-NA30 en SC-NA-10 houdt het volgens Pioneer 20 uur vol. De speakers hebben een ingebouwde microfoon en kunnen dus in combinatie met een smartphone ook worden gebruikt als speakerphone.

De iets grotere SC-NA30 heeft twee 2-inch luidsprekers, terwijl de compacte SC-NA10 uitgerust is met twee 1,6-inch speakers aan de voorkant. De enkele passieve radiator zorgt voor geweldige bastonen zonder vervorming.

De SC-NA30 heeft een slanke en stijlvolle behuizing in zilver of zwart met een RVS-rooster over de luidspreker en klassieke volume-, bas- en trebleknoppen.

De SC-NA10 heeft ook een slank uiterlijk en wordt geleverd met een compacte, etui-vormige beschermcase, zodat hij gemakkelijk overal mee naar toe kan worden genomen. De beschermcase doet ook dienst als luidsprekersteun en is verkrijgbaar in ‘Navy Blue’ of ‘Coral Red’.

De SC-NA30 en SC-NA10 zijn leverbaar vanaf begin oktober 2013. De prijzen zijn nog niet bekend.

Foto van Pioneer
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelSchetsen, tekenen en schilderen op iPad
Volgend artikelDraadloze gaming-muis voor tien dagen onafgebroken spelplezier
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.