Nieuwe minimalistische tekstverwerker voor smartphone, tablet en pc

0
71
Quip is de naam van een nieuwe tekstverwerker waarmee je documenten kan creëren en bewerken op je smartphone, tablet of in een browser op pc of Mac. Je kan met Quip ook samenwerken aan documenten.

Het bedrijf Quip werd in 2012 opgericht door Bret Taylor (ex-Facebook CTO en Google Maps co-creator) en Kevin Gibbs (ook een voormalige werknemer van Google). Ze ontwikkelen de tekstverwerker Quip die tegemoet komt aan de manier waarop mensen vandaag in de cloud werken. Quip is een moderne tekstverwerker waarmee je eenvoudig documenten kan creëren en bewerken zowel op pc en Mac, als op smartphones en tablets. Ook samenwerken met anderen aan documenten behoort tot de functionaliteit.

Quip

Quip (© ; licentie: )

Quip heeft een eenvoudige interface die documenten en berichten combineert. Je kan documenten en ook hele mappen delen met anderen om ze te bespreken en bewerken in een enkele werkplek. Bewerkingen in een document – “diffs” geheten – worden in de ’thread’ met berichten links van het hoofdscherm visueel weergegeven zodat je de wijzigingen meteen opmerkt als je met anderen samenwerkt.

In tegenstelling tot andere browsers heeft Quip geen overvloed aan menu’s, maar slechts enkele standaard bewerkingsmogelijkheden. Je kan documenten ook enkel als PDF-bestand opslaan of ze afdrukken.

Quip is beschikbaar in een Basic en Business versie. Quip Basic is gratis tot vijf gebruikers. Quip Business kost 12 dollar per maand per gebruiker (tot 250 gebruikers). Een Enterprise versie is in ontwikkeling.

Quip is beschikbaar als app voor de iPad en iPhone (iOS 6 of later) en voor Chrome en Firefox voor Mac en pc. Android wordt nog niet ondersteund, maar een Android Preview versie is wel al beschikbaar in Google Play. Meer informatie vind je hier.

Vorig artikelBose in-ear hoofdtelefoon met ruisonderdrukking
Volgend artikelCompacte Canon camcorder met ingebouwde WiFi
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.