Eenvoudig content streamen naar je HD-tv met Google Chromecast

0
33
Google pakt uit met een kleine dongle die het mogelijk maakt om video’s of andere content van je smartphone of tablet te streamen naar het grote scherm van je HD-tv.

Google’s Chromecast is een klein apparaatje in de vorm van een USB-geheugenstaafje dat je in de HDMI-aansluiting van je tv dient te steken. Zodra Chromecast is ingesteld kan je je smartphone, tablet of laptop gebruiken als afstandsbediening om door content te bladeren om die af te spelen op het tv-scherm, te pauzeren of het volume te regelen. Eerder lanceerde het Amerikaanse bedrijf Plair Media al de PLaiR dongle waarmee je content van je smartphone, tablet of laptop op een tv-scherm kan bekijken.

Google Chromecast

Google Chromecast (© ; licentie: )

Chromecast speelt content af vanuit de cloud. Er wordt geen videosignaal verstuurd vanaf smartphone, tablet of laptop, maar Chromecast maakt verbinding met de toepassing, zoals bijvoorbeeld met YouTube, om video te streamen. Chromecast werkt met door Google geselecteerde apps, zoals YouTube, Netflix, Google Play Movies & TV en Google Play Music. Andere apps zullen worden toegevoegd.

Terwijl je een video bekijkt, kan je met Chromecast nog mails versturen of surfen op het web. De Chromecast dongle werkt op verschillende platformen: Android, iOs en Chrome voor Mac en Windows.

Google Chromecast is in de Verenigde Staten al te koop en kost er 35 dollar. Wanneer het product in Europa te koop zal zijn maakte Google niet bekend.

http://youtu.be/cKG5HDyTW8o

Foto van Google
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelFuturistisch zonnepaneel laadt nieuwe Volvo hybride auto op
Volgend artikelSony Vaio Pro 13 Ultrabook is puik presterende pluimgewicht
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.