3D geprinte robotspin beweegt natuurgetrouw

0
133
De Robugtix T8 is een robot in de vorm van een spin die niet alleen verdraaid goed op de geleedpotige beestjes lijkt, maar ook de bewegingen nagenoeg levensecht kan imiteren.

Robugtix’s T8 robotspin is gemaakt met 3D geprinte onderdelen en gebruikt 26 servomotors om de bewegingen van een spin na te bootsen. Elk van de acht poten heeft drie motoren en het spinnenlijf heeft er twee.

Robugtix T8

Robugtix T8 (© ; licentie: )

De robotspin wordt aangestuurd door de Bigfoot Inverse Kinematics Engine die is geïnstalleerd op het microcontrollerkaartje. De software doet alle complexe wiskundige berekeningen die nodig zijn om de veelpotige robot te controleren. De bestuurder hoeft enkel korte instructies naar de robotspin te sturen, zoals vooruit lopen.

De commando’s worden draadloos verstuurd via de Robugtix Controller. Maar je kan ook je eigen bewegingen voorprogrammeren. De Robotix T8 robotspin is te koop vanaf september 2013, maar je kan ze nu al bestellen voor $ 1.350. Het bedrijf heeft ook een goedkopere variant: de zespotige iitsii kost $ 250 in voorbestelling.

Een korte video laat zien hoe de Robugtix T8 beweegt (niet voor mensen met spinnenangst):

Vorig artikel20 megapixel camera met groot zoombereik van Samsung
Volgend artikelWindows 8 op een usb-stick
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.