Parrot geeft AR.Drone helikopter upgrade

0
97
De quadricopter van Parrot die je bedient met een smartphone of tablet krijgt nieuwe functies en accessoires met onder meer een batterij voor meer vlieguren.

De Parrot AR.Drone 2.0 quadricopter, die we hier eerder testten, bedien je met een iOS of Android apparaat. Parrot heeft de helikopter uitgerust met nieuwe functies en ook een aantal accessoires in de aanbieding die het vliegen spectaculairder moeten maken.

Parrot AR.Drone met Flight Recorder en batterij

Parrot AR.Drone met Flight Recorder en batterij (© ; licentie: )

Een nieuwe High Density-accu verlengt de vliegtijd met 50 percent. Met deze 1500 mAh High Density lithium-polymeeraccu kan de Parrot AR.Drone 2.0 18 minuten non-stop vliegen.

Het nieuwe Flight Recorder-systeem kan vluchtgegevens en gps-informatie opslaan. Deze ‘zwarte doos’ kan tot op circa 2 meter de positie van de quadricopter gedurende de hele vlucht registreren. De verzamelde gegevens worden in 3D getoond en geanalyseerd via de kaarten van de AR.Drone Academy.

Met het 4 GB flashgeheugen kan de Flight Recorder ongeveer twee uur video opnemen in HD. De Flight Recorder-module is compatibel met het MAVLink open source-communicatieprotocol en kan worden gebruikt met QGround Control voor het bepalen van vliegroutes.

De ‘Click & Go’-besturingsmodus is een nieuwe functie waarmee je met één klik op het scherm van je smartphone of tablet een bestemming op de kaart kan bepalen. Met de ‘Return Home’-functie kan je met één druk op de thuisknop de Parrot AR.Drone 2.0 laten terugkeren naar zijn oorspronkelijke vertreklocatie.

Piloten met een iPhone, iPad of iPod touch kunnen de Director Mode-functie gebruiken die meer videomogelijkheden biedt. Je kan hiermee filmpjes maken op basis van negen eerder opgenomen bewegingen met de mogelijkheid om de snelheid voor of tijdens de vlucht aan te passen.

De Director Mode-functie heeft diverse camera-instellingen, waaronder witbalans, verzadiging, belichtingstijd, enz. Alle video’s kunnen vanuit de besturingsapp worden gedeeld op YouTube, Facebook of de AR.Drone Academy. De nieuwste besturingsapp voor de AR.Drone waarmee je de Director Mode kan downloaden is verkrijgbaar in de App Store. De Android-versie is verkrijgbaar vanaf september 2013.

Er is ook een nieuwe Rescue Mode om je Parrot AR.Drone 2.0 weer op koers te krijgen als hij bijvoorbeeld in een boom is beland. Piloten kunnen met hun smartphone of tablet kiezen uit twee propellerbewegingen: ‘random shake’ of ‘over balance’

Prijs en beschikbaarheid
De Flight Recorder voor de Parrot AR.Drone 2.0 kost € 99, de High Density lithium-polymeeraccu kost € 49 en de Director Mode app € 3,59. De Rescue Mode is gratis te downloaden vanuit de nieuwe besturingsapp. De producten zijn verkrijgbaar via www.parrotshopping.com en bij een aantal andere winkels.

Foto van Parrot
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelVideo-installatie visualiseert illegale downloads
Volgend artikelCompacte zonnelader, led-licht en mobiele batterij voor idealisten
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.