Home Bedrijven

Ricoh lanceert nieuw printergamma met Liquid Gel technologie

0
134
In de Aficio-reeks brengt Richo vijf nieuwe GelJet printers en twee GelJet multifunctionals op de markt als alternatief voor laserprinters.

De Ricoh Aficio SG 2100N, SG 7100DN, SG 3110DN en SG 3110DNw zijn kleuren GelJet printers, terwijl de Aficio SG K3100DN de eerste zwart-wit Geljet printer is van de fabrikant. Daarnaast introduceert Ricoh nog twee multifunctionele apparaten: de Aficio SG 3100SNw en SG 3110SFNw).

Ricoh Aficio SG3100SNw

Ricoh Aficio SG3100SNw (© ; licentie: )


De nieuwe GelJet toestellen maken gebruik van de door Ricoh ontwikkelde Liquid Gel technologie. Liquid Gel is een stroperige inkt op basis van pigmenten die het papier niet binnendringt en snel droogt. De nieuwe Aficio’s zijn ontwikkeld volgens het CUBE-concept, waarbij C staat voor compact, U voor Useful, B voor Business en E voor Ecology & Economy.

Volgens Ricoh zijn de nieuwe Geljet printers 30 percent lichter en nemen ze minder plaats in dan de modellen van de vorige generatie. Alle bedieningselementen bevinden zich vooraan op elk model. De patronen zijn apart te vervangen zodat ook in zwart-wit geprint kan worden.

De toestellen bieden een printtijd van 6,5 seconden voor een eerste kleurenafdruk. Ze bereiken een printsnelheid van 29 pagina’s per minuut. In de ECOnomy Color modus kunnen de Geljet printers onderscheid maken tussen tekst en afbeeldingen.

De SG 3110SFNw multifunctional is een 4-in-1 machine met fax en de SG 3110 SNw een 3-in-1 all-in-one. Beide ondersteunen WiFi. Van de andere toestellen biedt de SG 3110DNw WiFi.

Prijs en beschikbaarheid
Ricoh maakte de prijzen van de nieuwe serie Aficio GelJet printers en multifunctinals niet bekend.

Foto van Ricoh
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.