LG start verkoop HD-tv met gebogen oled-scherm

0
30
LG Electronics kondigt een oled HD-tv aan met een gebogen beeldscherm dat een “IMAX-achtige” kijkervaring voor de thuisbioscoop biedt.

De LG 55-inch (54,6-inch diagonaal) Curved OLED TV (model 55EA9800) zal eerst in Zuid-Korea te koop zijn. Het toestel is slechts 4,3 millimeter (0,17 inches) dik en weegt 17 kg. Het oled-scherm werkt met WRGB-technologie. Het kleurensysteem heeft naast de conventionele rode , blauwe en groene pixel een witte sub-pixel voor een hogere helderheid en betere contrastverhouding. De Curved OLED TV heeft ook transparante luidsprekers ingebouwd in de voet.

LG 55EA9800 Curved Oled TV

LG 55EA9800 Curved Oled TV (© ; licentie: )


LG lanceerde eerder dit jaar al de 55EM9700 OLED TV met een plat scherm. Dit 55-inch model gebruikt dezelfde WRGB-pixeltechnologie.

In Zuid-Korea wordt de LG 55EA9800 Curved OLED TV verkocht voor 15 miljoen Zuid-Koreaanse won. Omgerekend in euro is dat circa 10.400 euro. LG zals de timing en prijs voor de markten buiten Zuid-Korea in de komende maanden aankondigen, zo meldt het persbericht. Het is nog niet duidelijk of de LG Curved OLED TV ook in de Benelux verkrijgbaar zal zijn.

Foto van LG
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelLuidsprekerfabrikant KEF betreedt markt hoofdtelefoons
Volgend artikelMet Microsofts IllumiRoom barsten games uit je tv
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.