Internet / Diensten | Multimedia | Nieuws
SimCity Helden en Schurkenset (SimCity 2013 Limited Edition)

Serverproblemen hinderen lancering cloudversie SimCity

SimCity, het populaire simulatiespel dat volgend jaar zijn 25ste verjaardag viert, is vanaf 7 maart verkrijgbaar in een volledig vernieuwd cloud-kleedje. In de V.S. werd de nieuwe versie al op 5 maart gelanceerd, maar de servers van uitgever Electronic Arts (EA) konden de grote toeloop van gamers niet verwerken. Zonder constante internetverbinding kun je de nieuwe SimCity niet spelen.

Simcity kwam voor het eerst uit in 1989. We zijn oud genoeg om die eerste versie nog gespeeld te hebben op een Commodore 64. Morgen komt de zesde versie van het klassieke stedensimulatiespel uit.

Probleem is dat je de nieuwe SimCity alleen kunt spelen met een permanente internetverbinding. Als de verbinding met de SimCity-servers wegvalt, stopt ook het spel. Op die manier wil EA illegale kopieën onmogelijk maken. Steeds meer nieuwe games worden met dergelijke “always on digital rights management”-bescherming gelanceerd (bijvoorbeeld recent nog Diablo 3).

Maar dan moeten de servers natuurlijk wel de grote toeloop van spelers aankunnen. En dat bleek gisteren niet het geval. Sommige spelers moesten, nadat ze het spel gekocht, gedownload en geïnstalleerd hadden, dertig minuten of langer wachten voor ze konden beginnen met spelen. EA reageerde via Twitter dat “slechts een klein percentage van gebruikers momenteel problemen ondervinden”. Het probleem zou te verhelpen zijn door van server te veranderen in de spelinstellingen:

Testers die de bètaversie uitprobeerden, meldden eerder al dat de verbinding met de SimCity-servers af en toe hapert. Het gevolg is dat het spel dan bevriest en je niet verder kunt spelen. Eens de verbinding hersteld, kun je wel verder, maar soms ben je dan bepaalde zaken die je gebouwd hebt, kwijt. Je kunt immers alleen je werk bewaren, als de internetverbinding actief is. Of die problemen ook in de definitieve versie zullen optreden, valt af te wachten.SimCity Limited Edition

SimCity is voortaan multiplayer. Je stad maakt deel uit van een grote regio. “Je kunt één of meerdere steden besturen in een open regio, in een afgeschermde regio die je deelt met de steden van vrienden of in je eigen persoonlijke regio,” aldus de makers. “Elke stad in een bepaalde regio beïnvloedt de omliggende steden. Je keuzes zijn dus niet alleen bepalend voor je eigen stad, maar ook voor de steden van je vrienden.”

De nieuwe SimCity is bij ons vanaf morgen verkrijgbaar. De gewone versie, officieel SimCity Helden en Schurkenset genaamd, kost €59,99. Voor de Digital Luxe-uitvoering betaal jet €79,99. Die bevat als extra’s drie complete steden. Je krijgt wel een kortingsbon van €20 voor een andere game-aankoop in de EA (Origin)-winkel. In het Engels heet het spel overigens SimCity Limited Edition.

Het spel draait zowel op PC als MAC, maar alleen de PC-versie is morgen al verkrijgbaar – op de Mac-versie is het nog enkele weken wachten.

Onder Windows XP of Windows 7 (over Windows 8 wordt niet gesproken in de specs) heb je minimaal een 2 GHz Intel Core 2 Duo processor, 2 GB werkgeheugen, 12 GB vrije schijfruimte, en een Intel Series 4 of hoger videokaart nodig. Onder Mac Snow Leopard 10.6.4 heb je minimaal 4GB werkgeheugen  en een Intel HD3000 of Nvidia 9400M videokaart nodig. Een permanente internetverbinding met een minimale downloadsnelheid van 256 kbps en een uploadsnelheid van 64 kbps is eveneens noodzakelijk.

 

Laat een reactie achter

  

  

  

Je kunt deze HTML tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>