Bedrijven | Hardware | Testen
Plantronics Marque 2 (M165/R) Bluetooth headset review

Ultralichte Plantronics headset presteert zeer goed

Review of: Plantronics Marque 2 (M165/R) Bluetooth headset
Product by:
Plantronics
Price:
€64,95

Reviewed by:
Rating:
4.5
On 27 februari 2013
Last modified:4 maart 2013

Summary:

De Plantronics Marque 2 is een extreem lichte en compacte Bluetooth headset met een prima klankkwaliteit. Daarbovenop is de prijs zeer schappelijk.

Plantronics introduceert met de Marque 2 een stijlvolle Bluetooth headset. Volgens de fabrikant is het apparaatje de ideale metgezel voor elke smartphone. Dankzij een speciale app kan je de headset bovendien eenvoudig opsporen als je deze verloren bent. Wij zochten uit hoe de headset presteert.

Plantronics is een bekende fabrikant van (draadloze) headsets en aanverwante producten. Wat in 1961 is ontstaan in een kleine garage te Californië is uitgegroeid tot een gerespecteerd bedrijf met meer dan 3000 werknemers en kantoren in 19 landen. Het bedrijf biedt oplossingen voor particulieren en zakelijke klanten.

 
In de doos

Naast de Plantronics Marque 2 zelf vinden we in de doos ook nog een 12V USB-autolader gecombineerd met een microUSB-kabel. De USB-kabel beschikt over een doorvoerpoort, zodat je tegelijk je headset en smartphone kan opladen. Verder levert de fabrikant ook nog een oorhaakje en een meertalige snelstartgids mee. Deze gids is tevens uitgevoerd in het Nederlands.

Plantronics Marque 2

Plantronics Marque 2

 
Design

Plantronics introduceert met de Marque 2 hun lichtste Bluetooth headset ooit. Het kleinood weegt slechts 7 gram en is beschikbaar in twee hoofdkleuren: wit en zwart. Wij ontvingen van Plantronics de witte uitvoering. De voorzijde van de Marque 2 is uitgevoerd in het wit en biedt plaats aan de gespreksknop en een indicatielampje.

Ook het oorstukje is deels uitgevoerd in het wit, maar de rest van de headset werd voorzien van een zilvergrijze kleur. Op de rechterzijde vinden we de volume/mute-toets. De microUSB-poort is ingewerkt in de bovenzijde. Links zien we de aan/uit-knop. Het meegeleverde oorhaakje kan eenvoudig op de hals van het oorstukje geklikt worden.

Plantronics Marque 2 is beschikbaar in wit en zwart

Plantronics Marque 2 is beschikbaar in wit en zwart

 
Technisch

De Plantronics Marque 2 beschikt over Bluetooth 3.0 met A2DP-ondersteuning voor streaming audio. Via twee ingebouwde microfoons en digitale signaalverwerking worden storende achtergrond- en windgeluiden zo veel mogelijk geminimaliseerd. Dankzij multipoint technologie kan je de Marque 2 headset gebruiken om oproepen te beantwoorden van twee gekoppelde Bluetooth-telefoons.

Volgens Plantronics biedt de Marque 2 een spreektijd tot 7 uur en een stand-bytijd tot 11 dagen. Bovendien heeft de headset een DeepSleep-modus ingebouwd waardoor de batterij -volgens de fabrikant- 180 dagen meegaat zonder tussentijds op te laden. Deze modus wordt automatisch geactiveerd wanneer de headset langer dan 90 minuten buiten bereik is van de gepairde telefoon(s). De batterij volledig opladen, neemt slechts 90 minuten in beslag.

Plantronics Marque 2 in verpakking

Plantronics Marque 2 in verpakking

 
Ingebruikname

Wanneer je de Plantronics Marque 2 voor het eerst inschakelt, start de headset in pairmodus. We activeren Bluetooth op onze hier ook getest Samsung Galaxy SII en laten het toestel zoeken naar Bluetooth apparaten. Even later verschijnt PLT_M165 in de lijst met apparaten en klikken we op “Koppelen met dit apparaat”. We bevestigen het wachtwoord van het Bluetooth-koppelverzoek en meteen daarna zijn we verbonden. De Galaxy SII geeft aan “Verbonden met telefoon- en media-audio”.

Als jouw mobiele telefoon om een pin-code vraagt tijdens het koppelen, moet je “0000” invoeren. Je kan tevens een tweede smartphone of tablet verbinden met de Marque 2. Hiervoor druk je op de gespreksknop van de ingeschakelde headset tot het indicatielampje rood en wit begint te knipperen. De rest van het pairproces is analoog aan de werkwijze hierboven besproken.

 
Geluidskwaliteit

Ondanks het erg compacte formaat brengt de Plantronics Marque 2 een kristalheldere, volle klank voort. Dat maakt de headset niet alleen geschikt voor telefoongesprekken, maar ook voor muziek en films. Een gesprek aannemen is erg eenvoudig en kan geheel handenvrij! Door gewoonweg “Answer” of “Ignore” uit te spreken kan je respectievelijk een gesprek aannemen of weigeren. Als een gesprek binnenkomt tijdens het luisteren van streaming audio zal de audioweergave automatisch gepauzeerd worden. Helaas spreekt en begrijpt de headset alleen de Engelse taal.

De Find MyHeadset app voor Android kan je gratis downloaden

De Find MyHeadset app voor Android kan je gratis downloaden

 
Headset zoeken

Je headset verliezen is niet alleen vervelend, maar ook een kostelijke aangelegenheid. Plantronics beseft dit maar al te goed en ontwikkelde een app waarmee klanten hun verloren headset kunnen terugvinden. De Find MyHeadset app voor Android kan je gratis downloaden en installeren via de Google Play Store. De app is slechts 1,37 MB groot en vraagt machtigingen voor telefoonoproepen, systeemhulpmiddelen, netwerkcommunicatie, opslag, locatiegegevens, hardware-instellingen en uw persoonlijke gegevens.

De Plantronics Marque 2 is een extreem lichte en compacte headset

De Plantronics Marque 2 is een extreem lichte en compacte headset

De app kan op twee manieren je verloren headset opsporen: via een toon of door deze te traceren. Via de app kan je op zeer eenvoudige wijze een geluidstoon laten uitzenden door een ingeschakelde en via Bluetooth gekoppelde headset. Wanneer je headset uitgeschakeld is of buiten het bereik van je smartphone kan je deze traceren via het Backtrack activiteitenlogboek. In dit logboek wordt bijgehouden waar de headset zich bevond tijdens het laatste gebruik. Een eenvoudige, maar zeer nuttige app dus.

 
Beschikbaarheid

Wij vonden de Plantronics Marque 2 headset op internet voor 64,95 euro, inclusief BTW. De headset is verkrijgbaar in een witte en zwarte uitvoering. Je geniet van twee jaar garantie op de Plantronics Marque 2.

Conclusie
De Plantronics Marque 2 is een extreem lichte en compacte headset met een prima klankkwaliteit. Dankzij de innovatieve DeepSleep-modus schakelt de Marque 2 automatisch in slaapstand wanneer het apparaat langer dan 90 minuten buiten het bereik van gepairde telefoons is. Bovendien heeft Plantronics ervoor gezorgd dat je de headset eenvoudiger kan terugvinden in geval van verlies. Daarbovenop is de prijs zeer schappelijk. Een aanrader wat ons betreft.
Adviesprijs
€ 64,95
Photo of Plantronics
Website: Visit Website
Categorieen Producenten
Naar begin pagina.
De Plantronics Marque 2 is een extreem lichte en compacte Bluetooth headset met een prima klankkwaliteit. Daarbovenop is de prijs zeer schappelijk.
  • €64,95
  • 4.5
    editor rating

Laat een reactie achter

  

  

  

Je kunt deze HTML tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>